НОВИНИ ПЛЮС

11.04.2014

Зрадники України отримають гіршу роботу в Росії

Керівництво Міноборони РФ має намір найближчим часом провести ротацію особового складу ЧФ РФ і військовослужбовців ВМС України, які перейшли на російську сторону. Про це повідомив керівник Центру військово–політичних досліджень Дмитро Тимчук на своїй сторінці у «Фейсбуці». «На сьогодні частина офіцерів штабу ЧФ РФ, що мали разом iз російським також і український паспорт, уже відправлена або готуються до відправки до нових місць служби в Росії. Також, за нашими даними, готують розпорядження про переведення на нові місця служби офіцерів, мічманів і військовослужбовців надстрокової служби ЧФ РФ, які «занадто асимілювалися» у Криму. Що стосується військовослужбовців ВМС України, які побажали залишитися в Криму і перейти на бік окупантів, то їх також чекає неприємний сюрприз. Зараз МО РФ підписує з деякими з них замість контрактів трудові договори терміном до одного року. Це автоматично позначається на посаді, яку вони можуть зайняти, і, відповідно, на розмірі грошового утримання», — пише Тимчук.

ЮНЕСКО подумає, як захистити Крим

Як заявив директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ Євген Перебийніс, ЮНЕСКО обговорить питання про культурну спадщину Криму на своєму засіданні, повідомляє УНН. За словами Перебийноса, країни–члени виконавчої ради ЮНЕСКО розглянуть внесений Україною до порядку денного пункт про необхідність моніторингу питань захисту культурної спадщини, забезпечення безперервного освітнього процесу, дотримання прав національних меншин, безпеки журналістів та інші питання (зі сфери компетенції організації), які виникли у зв’язку з військовою присутністю Росії на Кримському півострові. Нагадаємо, раніше Україна звернулася до ЮНЕСКО по допомогу в запобiганні мародерству в музеях Криму. Адже, за словами міністра культури Євгена Нищука, українські вчені фактично втратили доступ до об’єктів культурної спадщини після окупації півострова російськими військами.

Україну просять пускати до себе всіх журналістів, навіть і пропутінських

Міжнародний Комітет захисту журналістів закликає Україну пускати російських журналістів попри розгорнуту в російських ЗМІ антиукраїнську пропаганду. Комітет висловлює стурбованість повідомленнями про відмову у в’їзді в Україну російським журналістам iз РІА «Новости», каналу «Россия», видань Russia Today, «КоммерсантЪ» і Forbes–Россия. «Ми закликаємо українську владу посприяти тому, аби всі журналісти, як іноземні, так і українські, мали можливість вільно й безперешкодно повідомляти про події, які розгортаються в Україні», — заявила координатор європейських і центральноазіатських програм Ніна Огнянова. «Демократична влада не може перешкоджати журналістам працювати через їхню національність», — додала вона.