Є ще Юля у порохівницях

11.04.2014

Керівник центрального виборчого штабу Петра Порошенка Віталій Ковальчук вважає, що Юлія Тимошенко повинна зняти свою кандидатуру в ім’я «єднання українського народу». «Якщо Юлія Володимирівна зголоситься взагалі розглядати таку позицію, то між Порошенком і Тимошенко відбудуться певні перемовини з цього приводу», — заанонсував Ковальчук. Він мотивував бажання вилучити з гри ЮВТ тим, що в Порошенка «найбільший рейтинг» згідно з останніми соцопитуваннями.

Тут Ковальчук правий: найсвіжіші дані (спільне дослідження Центру Разумкова та групи «Рейтинг»; опитано понад 3 тисячі осіб; похибка не перевищує 1,9%) засвідчили таку трійку лідерів: Порошенко, Тимошенко плюс самовисуванець Сергій Тігіпко. 28,2% усіх респондентів (або 42,3% серед тих, хто збирається взяти участь у виборах і вже визначився, за кого голосуватиме) мають намір проголосувати за Петра Порошенка. Юлії Тимошенко готові віддати голоси, відповідно, 13,0% і 19,1% опитаних. Цифри Тігіпка: 6,1% і 8,8%. Далі розмістились аутсайдери, котрі навряд чи мають шанс вийти у другий тур. На «щедру» пропозицію Ковальчука Тимошенко відповила категоричною відмовою. Тим часом штабісти Порошенка зробили ще пару заяв.

Зокрема, вони поширили інформацію про те, хто конкретно опікуватиметься виборчою кампанією Петра Олексійовича на місцях. (Так, зокрема, штабом Порошенка у Києві керуватиме депутатка Ірина Геращенко, Київською областю займатиметься Володимир Ар’єв тощо). А очільник юридичного напрямку Роман Зварич повідомив, що штаб Порошенка пропонує іншим кандидатам «присягнути на вірність» чесним виборам. «Ми підготували проект меморандуму, який передбачає відмову від використання брудних технологій, технічних кандидатів, відмову від особистих нападів», — сказав Зварич. Він також запропонував кандидатам «звітувати, від кого надійшли гроші у виборчий фонд і як їх використали».