Солов’їний вік

10.04.2014
Солов’їний вік

«Це був феєрверк української краси», вважає член журі, народний артист України Анатолій Паламаренко. (Олега ПОКАСЯ.)

Справжньою подією у місті Городище на Черкащині став недавно проведений конкурс краси серед студенток та старшокласниць із райцентру та від сільських громад. «Це просто феєрверк української краси! Шістнадцять дівчат у своєму солов’їному віці були неперевершеними та зворушливими, я бачив на очах їхніх батьків сльози щастя від того, що вони виростили та виховали таких розумних і гарних доньок», — ділиться враженнями з «Україною молодою» член журі Герой України, народний артист Анатолій Паламаренко.

Він зізнається, що вперше оцінював такий конкурс, але, наголошує, найбільше був вражений тим, що красі українського роду нема переводу. При цьому народний артист відзначає значну роботу, проведену працівниками культури району, аби підготувати конкурс на такому високому рівні. «Практично три минулі місяці кожного вихідного наші працівники навчали дівчат хореографії, вокалу, ораторського мистецтва. Але головною метою було навчити їх лідерським якостям, аби в майбутньому вони стали публічними людьми, які вміють знаходити спільну мову з громадою», — пояснює директор Городищенського районного Палацу культури заслужений працівник культури України Микола Ковальчук.

І справді ті три години, що тривали різноманітні конкурси, пролетіли швидко. Адже глядачам було цікаво спостерігати, як красуні презентують візитки своїх населених пунктів під девізом «Ми з Городищини йдемо у світ краси», коли під гаслом «Рястом синім, рястом білим» в українському національному одязі вони виконували веснянки та гаївки, коли опинилися «В гостях у Роксолани» та демонстрували танці зі східними мотивами, коли дефілювали у вечірніх сукнях.

Кожна із дівчат не залишилася без аплодисментів та щедрих оцінок членів журі, від яких красуні одержали звання міс — толерантність, екстравагантність, ерудиція, шляхетність, артистичність, ніжність, шарм, неординарність, оригінальність, чарівність, сумлінність, витонченість, романтичність. А три конкурсантки набрали найбільшу кількість балів із трьохсот можливих і отримали звання переможниць — це Ірина Старик із села Хлистунівка, Альона Кривич із села Валява та Інеса Вишемірська із села Старосілля. Вони відповідно стали «Міс впевненість», «Міс доброзичливість» та «Міс фантазія».

Усіх учасниць конкурсу краси було відзначено преміями (спонсорськими коштами конкурс підтримали місцеві банки, організації та приватні підприємці) та подяками Міністерства культури України за підписом міністра Євгена Нищука.

А головне — конкурс краси в Городищі проходив у рамках районної благодійної акції «Єднаймося, брати мої!» і на ньому було зібрано кошти в сумі 8400 гривень для підтримки Збройних сил України.