НОВИНИ ПЛЮС

10.04.2014

Рахунок відкрила друга Небесна сотня

Кількість загиблих під час акцій на Майдані зросла до 105 осіб. Про це повідомляє прес–служба Міністерства охорони здоров’я. На лікуванні в столичних лікарнях станом на шосту ранку 9 квітня 2014 року перебувало 98 майданівців, додає МОЗ. Усього з 18 лютого з місця загострення сутичок у центрі міста Києва до бригад екстреної медичної допомоги та закладів охорони здоров’я по медичну допомогу звернулись 1 737 постраждалих, 1 155 з них було госпіталізовано. Мінохорони здоров’я нагадує: інформацію щодо стану госпіталізованих та загиблих їхні близькі можуть дізнатися за телефоном «гарячої лінії» 15–03.

Кузьмін заявив, що під час розгону Майдану працював із папірцями

Кандидат у президенти Ренат Кузьмін заявляє, що під час Майдану очолюване ним в РНБО управління займалося винятково аналізом стану протидії корупції. Про це екс–заступник секретаря РНБО і колишній перший заступник Генпрокурора розповів, представляючи свою передвиборчу програму, повідомляє радіо «Свобода». «Цей аналіз готувався з жовтня 2013 року по лютий 2014–го. Цей аналіз є вагомим, 198 сторінок тексту. Я мав стосунок винятково до цього», — стверджує Кузьмін. Водночас він уникнув відповіді на питання, чи викликали його на допити до Генеральної прокуратури у зв’язку з його роллю у подіях на Майдані. «У прокуратурі я не працюю з 4 жовтня 2013 року. Якщо вас цікавлять справи, пов’язані з відомими подіями, вам варто звернутися за консультацією до прес–служби Генеральної прокуратури», — порадив Кузьмін.

Виборчий штаб Добкіна очолив Колесніков

Зареєстровані ЦВК кандидати в президенти України продовжують оточувати себе штабами та помічниками. Так, начальником виборчого штабу Михайла Добкіна став секретар президії Партії регіонів Борис Колесніков. Про це сповістив сам Добкін, який додав, що харківським штабом керуватиме перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко, а керівником публічної кампанії стане екс–директор департаменту освіти Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал. Раніше Олешко займалася кампаніями Партії регіонів в Харківській області на місцевих і парламентських виборах. Шаповал обіймав посаду директора департаменту освіти Харківської обладміністрації в той же час, коли Добкін очолював облдержадміністрацію.

Кличко вмовлятиме кандидатів у мери Києва зняти кандидатури

Лідер партії «УДАР» Віталій Кличко веде переговори з кандидатами на посаду мера Києва про зняття їхніх кандидатур. Про це Кличко заявив журналістам у кулуарах Верховної Ради, передає РБК–Україна. «Переговори ведуться. Коли будуть домовленості, я повідомлю про результат», — сказав Кличко. І принагідно подякував Юрію Луценку — за бажання зійти з мерської дистанції. «Я вдячний Луценку, який відмовився йти в мери Києва. Ми і далі будемо працювати в цьому напрямку, щоб отримати максимальну підтримку, тому що це не тільки підтримка, це також розподіл відповідальності. Люди, які роблять такий крок, розуміють, що є відповідальними за зміни в країні, — додав лідер «УДАРу».

Голова донецької облради подав у відставку

Голова Донецької обласної ради Андрій Шишацький написав заяву про складання повноважень. Про це він заявив на прес–конференції. «Я вийшов із Партії регіонів і не можу представляти інтереси партії, у зв’язку з цим я склав повноваження і написав заяву про звільнення», — заявив він, передають «Новості Донбаса». Він зазначив, що Партія регіонів є домінуючою в обласній раді, а відтак бере на себе відповідальність за ситуацію в регіоні. Щодо самого Шишацького, то він схарактеризував свої погляди так: «Я послідовно виступав і виступаю за Донбас у складі єдиної незалежної України, за повагу наших цінностей, культури, релігії, мови». Після його відставки виконувати обов’язки голови Донецької облради буде заступник Шишацького Ігор Коваль. Нового голову оберуть на позачерговій сесії облради.

Майже 65% донеччан негативно ставляться до Януковича

Як повідомляє видання «Остров» із посиланням на соціологічне опитування, проведене Інститутом соціальних досліджень і політичного аналізу, майже 65% жителів Донецька в цілому негативно ставляться до колишнього Президента України Віктора Януковича і не хочуть його повернення в країну як легітимного глави держави. А 36% респондентів заявляють, що якщо Янукович і може приїхати в Україну, то тільки як підсудний. При цьому 29% донеччан не змогли дати чітку відповідь щодо перспектив колишнього Президента в разі його повернення або ж давали відповіді по типу «краще б він зовсім не повертався». У те, що Янукович не тільки є легітимним главою держави, а й політичним лідером, який має всі шанси знову перемогти на виборах, вірить лише 5% учасників соцопитування. Опитування проводилося серед городян з 26 по 28 березня 2014 року по вибірці, репрезентативній для всього дорослого постійного населення Донецька.

Держслужбовців перевірятимуть на психічні розлади

У Верховній Раді України зареєстрований проект закону, який передбачає психологічну перевірку претендентів на держслужбу . Відповідна інформація розміщена на сайті ВР. Згідно із законопроектом № 4663, який був зареєстрований 9 квітня, до статті 11–ї Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції» має бути внесено зміну щодо обов’язковості визначення психічного стану особи, яка претендує на зайняття посади, пов’язаної з виконанням функцій держави та місцевого самоврядування. Ініціатором законопроекту є нардеп від депутатської групи «Суверенна європейська Україна» Олег Зарубінський.