Не вішай носа — довше проживеш...

08.04.2014
Не вішай носа — довше проживеш...

Веселий настрій — ключ до довголіття. (з сайта russo-bellezze.ru.)

Американські вчені дійшли висновку: оптимісти не просто цікавіше живуть, а й менше хворіють. Від настрою людини, від її ставлення до життя безпосередньо залежить здатність імунної системи протистояти захворюванням.

А якщо ви непохитно у щось вірите, то маєте шанс прожити на сім років довше, аніж якщо перебуваєте в постійному полоні зневіри і песимізму. Науковці американського університету штату Айова на основі власних досліджень встановили: навіть якщо один раз на тиждень відвідувати службу в храмі або дотримуватися інших релігійних обрядів, це позитивно позначиться на тривалості життя. Звісно, відвідини храму можна замінити індивідуальною медитацією, однак це умовно додасть до життя «зайві» три роки — замість семи.

Дослідження також довели, що активна розумова діяльність, яка охоплює читання газет, відвідання музеїв, слухання радіо, розгадування кросвордів, роботу в інтернеті, також збільшує тривалість життя на 7 років. Водночас ризик захворіти в літньому віці хворобою Альцгеймера зменшується вдвічі.

А ще лікарі і науковці підрахували, що активне сексуальне життя додасть до вашого «життєвого стажу» чотири роки, а щоденне споглядання красивих пейзажів — два роки. Якщо маєте домашню тварину, це допоможе вам прожити довше на два роки. І чомусь лише один рік плюс, на думку вчених, додасть вам регулярний післяобідній сон. Але короткий — не більш як півгодини. Ось такі «умови» довголіття..