Антиолігархічна декларація

04.04.2014
Україна довго і в невимовних муках йшла до своєї незалежності. Йшла через війни, через боротьбу із загарбниками, через десятки мільйонів полеглих героїв і невинно убієнних жертв... Майже 23 роки ми вже є незалежними. Але ця незалежність більшою мірою номінальна. Тому що ми не маємо незалежності економічної. Щоб її досягти, я та мої однодумці створили Радикальну партію. Бог нам допомагає, і я знаю, ми переможемо — тоді наша Вітчизна буде по–справжньому вільною і самостійною. На превеликий жаль, навіть Антикримінальна Революція 2013–14 років не дала нам наразі істинної незалежності.

Економічне поневолення українського народу — це національна трагедія. Ця залежність подвійна: зовнішня і внутрішня. Зовнішня фінансова окупація України — це напрочуд дорога вартість за російські енергоносії, кредити МВФ, долар як домінуюча валюта і постійна нестабільність унаслідок світових економічних процесів.

Ми, маючи унікальні можливості, поневолені іноземною продукцією фактично в усіх сферах життя. Приїжджаючи додому на виробленому за кордоном транспорті, ми відкриваємо німецький замок на китайських дверях, йдемо на кухню і, використовуючи дороговартісний російський газ, на польськiй плиті смажимо єгипетську картоплю з бразильським м’ясом та молдавськими помідорами. Наші діти сплять на білоруських простирадлах, ми даємо їм аргентинські яблука до школи, куди вони ходять у турецькій формі і пишуть корейськими ручками.

Радикальна партія обрубає в корені економічну залежність, обмеживши ввезення імпорту, піднявши сільське господарство та відродивши національне виробництво.

Щодо внутрішнього економічного поневолення, то це справа рук олігархів. Вони загарбали фактично все майно держави: заводи, фабрики, землю, медіа–ресурси, транспортну галузь. Олігархи контролюють в Україні все! Вони є втіленням зла, всі вони разом і кожен поодинці несуть відповідальність за багаторічний безлад, жертвами якого є мільйони громадян нашої держави. Революційна ситуація позбавила впливу одних олігархів, але посилила чи дала «нове дихання» іншим олігархам. Більше того, чимало спонсорів режиму Януковича змогли пристосуватися до нових умов, проявляючи неабиякий талант у сфері відвертої політекономічної проституції. Хіба заради того ми стояли на Майдані? Хіба за це воювали у сутичках із псами минулого режиму? Хіба, зрештою, за це гинули наші Герої?

Олігархи — це камінь на шиї кожного українця, цей камінь тягне весь народ на дно злиднів, а країну — на узбіччя історії! Коли скоробагатькам вигідно, вони ріжуть на металобрухт украдені в держави заводи, лишаючи мільйони людей без зарплати, а їхнiх дітей — без шматка хліба. Олігархія, яка зростається із будь–якою владою, немов сіамські близнюки, здійснює економічний геноцид простих людей: місяцями, а часто роками не платять зарплату, привласнюють санаторії, табори, бази відпочинку, брешуть через свої ЗМІ, за безцінь забирають у селян їхню продукцію, залякують людей, калічать їх і вбивають.

Олігархи торгують Україною оптом і вроздріб. Від держави вже взагалі нічого не залишилось. Але їх це не хвилює, бо їхнi сім’ї живуть за кордоном. Там вони відпочивають, лікуються, отоварюються у найдорожчих бутиках. За кордоном їхнi діти вчаться, одружуються, народжують дітей. І місця на кладовищах теж покупляли там, а не тут...

Україна для олігархів — винятково місце для збагачення шляхом пограбування народу. Час спинити їх! Бо інакше ми втратимо все, що в нас лишилося, втратимо свою державу, втратимо своє майбутнє.

Радикальна партія за підтримки простих людей радикально змінить ситуацію в Україні. Олігархи відповідатимуть за свої злочини перед українським народом! Награбоване ними майно я поверну державі й реально зроблю нормальним життя кожного трудяги, селянина, студента, лікаря, вчителя, пенсіонера.

Попереджаю: я нічого не боюся, мене не зламати, разом зі мною команда сильних, відважних людей. Коли ми з Божою допомогою і простих людей прийдемо до влади — в Україні не буде жодного олігарха!

Олег ЛЯШКО, кандидат у президенти, лідер Радикальної партії