Знайомство з лободою

Знайомство з лободою

На вихідні кума з Житомирщини запросила мене на екзотичний обід. Тетяна Ксензук — медпрацівник, пропрацювала в медичній галузі понад 20 років, добре розуміється на тому, що корисне для організму. Одночасно жінка смачно готує з найдоступніших продуктів — є в неї до цього хист. Я довго відгадувала, що буде екзотичного на її столі цього разу? Пригощали яскравим омлетиком, легким зеленим супом зі сметаною, цікавими котлетками і секретним паштетом. Усі страви — з додаванням лободи! Господиня сказала, що нарвала молоденьку зелень у полі: лобода щойно виклюнулася із землі й зараз у рослині — «самий смак», тобто найбільше вітамінів.

Їстівний вік щавлю нетривалий

Їстівний вік щавлю нетривалий

Може видатися дивним, що хтось готує суп із кропиви чи вареники начиняє лободою. Але весняна зелень — це те, чим природа обдаровує людей після холодів, щоб вони змогли справитися з нестачею в організмі вітамінів і різних інших корисних речовин. Тож — із домашніх чи магазинних рослин — саме є змога сповна насолодитися природними дарами.

Всі статті рубрики