Світ, Крим і Третій Рим

Світ, Крим і Третій Рим

Конфлікт між Росією та Україною вчора знову стояв на порядку денному Організації Об’єднаних Націй. Цього разу — не Ради Безпеки, де Росія має право вето, а значно ширшого кола — Генеральної Асамблеї ООН. Це головний дорадчий орган Об’єднаних Націй, у який входять усі 193 держави–члени організації.

Генерал іде в президенти

Генерал іде в президенти

Міністр оборони Єгипту, фельдмаршал Абдель Фаттах ас–Сісі, висунув свою кандидатуру для участі у президентських виборах. Водночас, згідно з законом, він змушений був відмовитися від міністерського портфеля.

Путін «розширює» НАТО

Путін «розширює» НАТО

Загарбання Криму Росією багато що змінило в міжнародній ситуації. Зокрема, як повідомляє «Німецька хвиля», спонукало Швецію та Фінляндію переглянути свою оборонну політику, передусім щодо зміцнення зв’язків із НАТО — аж до формального вступу в Альянс.

Китайсько–французька дружба

Китайсько–французька дружба

Погоджуючись на запровадження санкцій проти Росії, європейські держави змушені шукати інших торговельних партнерів такого масштабу. Вчора завершився триденний візит до Франції лідера Китаю Сі Цзиньпіна, за результатами якого Париж та Пекін підписали угоди на десятки мільярдів євро, повідомляє Міжнародне французьке радіо.

Всі статті рубрики