ЦИТАТИ ТИЖНЯ

28.03.2014

Олександр Лукашенко,
президент Білорусі
— про те, що Януковичу краще було б померти:

— Що стосується Януковича: ну, який він для мене Президент? Ось останній його виступ: товариші, панове, я живий, здоровий, я головнокомандувач... Відразу питання: а де твоя армія?.. Навіть якщо в тебе завтра будуть стріляти і тебе вб’ють — твоя доля така. Ти, значить, повинен принести себе в жертву. А як же? У резиденції сидіти, впиватися своєю владою, а коли важко, тоді втекти? Ні, я цього не визнаю.

(Шустер Live)

Девід Кемерон,
прем’єр–міністр Великобританії
— про висновки, які мусить зробити Росія:

— Будемо відверті: ніякий саміт «Великої вісімки» цього року в Росії не відбудеться. Тепер це вже абсолютно очевидно. Сім держав–членів, які входять до клубу, продовжать переговори, щоб визначитися з подальшими діями. Однак восьма держава, Росія, повинна міняти курс.

(Телеканал новин «24»)

Руслана Лижичко,
співачка
— про те, що кажуть військові у Криму:

— Що мене зачепило — це звернення військових із Криму. Я не знаю, які наслідки матимуть мої слова, але Крим подарували, його не програли. Все, що мені розповідають із Криму, це не те, що не давали накази — їх й не збирались давати. Це сказала не одна, не три людини, це сказала критична маса людей, які точно розуміють, що дзвінків не було, приїздів, інструкцій та підтримки теж не було.

(«Укрінформ»)

Віктор Ющенко,
екс–Президент України
— про три страхи Путіна:

— Путін боїться трьох речей. Перше і найбільше, чого він боїться, — реакції свого народу, росіян. Друге — реакції світової спільноти... Я переконаний, що він уже декілька ночей не спить через те, що він відкрив такий ящик, який дуже важко закривається. Третє (чого боїться Путін) — це щоб українці вирішили свою найбільшу політичну проблему, яка у нас є: наша слабка національна єдність. Нас дуже часто ділили, і Путін використовує кожну щілину цього ділення і сьогодні б’є по тих щілинах.

(Громадське ТБ)

Юрій Луценко,
глава руху «Третя Українська республіка»
— про те, як колишній владі відновити довіру:

— Для того, щоб убитий Майданом дракон не відновився в новій владі, треба не мовчати. Ми маємо побачити нові обличчя в опозиції «регіоналів» і комуністів, і це єдиний шанс для них здобути повагу, хоч і маловірогідний. Тільки максимальне оновлення, покаяння і поява нових облич цих популярних на Сході України партій може дати їм нове життя.

(Радіо «Голос столиці»)