Олег Ляшко: Хто не підтримує свою армію — підтримує чужу

28.03.2014
Олег Ляшко: Хто не підтримує свою армію — підтримує чужу

Олег Ляшко на передовій виглядає на своєму місці, пишуть користувачі «Фейсбука».

Кандидат у президенти, лідер Радикальної партії Олег Ляшко провів зустріч з елітою війська — професорсько–викладацьким складом Національної академії Збройних сил України. А також зустрівся з прикордонниками і військовими на північному кордоні з Російською Федерацією — на Чернігівщині (уразливий через близькість до Києва) і на кордоні з тимчасово окупованим Кримом, за кілька кроків від місця дислокації військ кремлівських агресорів.

Разом з українськими спецслужбами Ляшко також взяв активну участь у визволенні заручників–морпіхів із полону окупантів. Примітно, що «радикальний» Ляшко — чи не єдиний з політиків, хто у цей складний час на передовій не словом, а ділом допомагає нашим військам.

«Дуже легко проявляти «героїзм» на дивані, кажучи, мовляв, морпіхи мали відстрілюватися до останнього. Однак надмірний героїзм не повинен переважати здоровий глузд. У нерівному бою вони б точно загинули. Те, що військові залишають Крим — не їхня провина. Тому для мене справа честі — визволити хлопців із полону», — зазначив Ляшко.

Пізніше політик повідомив про звільнення 52 заручників (з них 47 — морські піхотинці з Феодосії), яким він особисто потиснув руку в Чонгарі біля останнього блокпосту на кордоні з Кримом. За словами Ляшка, попри важкі випробовування, бойовий дух хлопці не втратили, готові й надалі захищати Україну, утім вони відчувають, що кинуті державою напризволяще.

Саме тому політик закликав колег — народних депутатів самим їхати до військових частин і своїх дітей відправити на передову.

«В окопах на Чонгарі під прицілом снайперів лежать молоді хлопці по 18–20 років, а на них дивляться крізь приціли снайпери. Там наші діти. І я закликаю всіх народних депутатів, у кого діти старші 20 років, відправити їх на фронт. Позабирати їх з «оксфордів» і «гарвардів» і відправити на передову, туди, де діти селян, робітників, які захищають нашу державу», — закликав Олег Ляшко.

Кандидат у президенти висловив щиру подяку військовим і запевнив: робитиме все, щоб армія відчувала підтримку держави і українського народу.