НОВИНИ ПЛЮС

27.03.2014

Рабинович висувається в президенти, а Кличко ще думає

І знову вісті з виборчих полів: список кандидатів у президенти України потроху росте. Позавчора як самовисуванець подав документи до ЦВК народний депутат від Партії регіонів Сергій Тігіпко, а з’їзд КПУ висунув кандидатом на посаду глави держави Петра Симоненка. До них приєднався і київський бізнесмен Вадим Рабинович, пояснивши своє бажання балотуватися так: «В країні, де президентом є Рабинович, незручно говорити про антисемітизм». Вчора список кандидатів поповнив й позафракційний депутат Анатолій Гриценко, повідомляють «Українські новини». Сьогодні ж, за даними джерел, з документами до Центрвиборчкому завітає народний депутат Петро Порошенко — він піде як самовисуванець.

Непроясненою до кінця лишається ситуація з балотуванням лідера «УДАРу» Віталія Кличка. З’їзд його партії має відбутися у п’ятницю, проте не виключено, що Кличка не буде висунено кандидатом у президенти, позаяк він значно поступається рейтингом Петру Порошенку. Що ж стосується Юлії Тимошенко, то їхні з Кличком рейтинги майже зрівнялися — чемпіон світу з боксу випереджає лідерку «Батьківщини» менше, ніж на 1% голосів. Тому, ймовірно, Кличко балотуватиметься на посаду мера Києва, припускає журналіст Сергій Лещенко.

Донька Чечетова стала чиновницею у Харківській міськраді

Доньку «регіонала» Михайла Чечетова Тетяну Чечетову–Терашвілі призначено заступником міського голови й керуючим справами виконавчого комітету Харківської міської ради. Про це сказано у повідомленні на сайті харківської мерії. Згідно з інформацією, таке рішення було ухвалено вчора, 26 березня, на сесії міської ради. До цього Тетяна Чечетова–Терашвілі обіймала посаду заступника директора Департаменту бюджету і фінансів.

Януковича виженуть із Партії регіонів

Усунутого від влади Віктора Януковича можуть виключити з лав Партії регіонів на з’їзді 29 березня. Таке припущення висловив у коментарі «Укрінформу» екс–спікер парламенту Володимир Рибак. «Безумовно, такий настрій у депутатів є», — зазначив він. Як можна зрозуміти з контексту сказаного, члени ПР вважають екс–Президента України зрадником. «Ті, хто залишив партію й самоусунувся, будуть виключені, і це стосується керівників будь–якого рангу. З’їзд дасть оцінку, і оцінка одна — виключення з рядів ПР», — цитує Рибака інформагентство.