НОВИНИ ПЛЮС

26.03.2014

У парламенті присягнули нові депутати

Вісім народних депутатів, що зайняли вакантні місця, звільнені після призначення ряду осіб в органи виконавчої влади, склали присягу у Верховній Раді. Шість із них увійшли до фракції «Батьківщина», оголосив спікер Олександр Турчинов. Це Олег Шевчук, Леонід Макул, Олена Ледовських, Ігор Гринів, Олександр Чубатенко та Олена Колганова, які були обрані до парламенту за партійними списками цієї політичної сили. Також склали присягу двоє депутатів, обраних за списком ВО «Свобода», — Тарас Осауленко та Маркіян Лопачак.

Михайло Добкін став кандидатом у президенти України

Колишній голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін подав документи до Центральної виборчої комісії для реєстрації його кандидатом у президенти на позачергових виборах 25 травня, передає УНІАН. Після процедури реєстрації одіозний харківський «губернатор» поспілкувався з пресою. За його словами, він має дві стратегії ведення виборчої кампанії. Одна передбачає обмеження пересування країною (читай: арешт, якого побоюється Добкін), друга — повноцінна кампанія з можливістю відвідувати різні регіони.

В Україні тривають партійні з’їзди

Згідно з календарним планом Центрвиборчкому, в Україні триває висування кандидатів у президенти України. Для цього політичні сили скликають з’їзди й визначаються з представником, якого вони хотіли б делегувати у президентське крісло. Вчора у Києві відбувся з’їзд Комуністичної партії. На черзі проведення ще двох з’їздів (обидва заплановані на 29 березня) — ВО «Свобода» та Партії регіонів. Дата проведення з’їздів партіями «УДАР» та «Батьківщина» наразі не відома.