«Налийте мені червоненького соку!»

25.03.2014
«Налийте мені червоненького соку!»

Буряковий сік — природна «мікстура здоров’я». (з сайта ladynews.com.ua.)

Цей овоч — справжній «скарб» для тих, хто дотримується правил здорового харчування. Буряковий сік добре пити і для профілактики, і для лікування багатьох недуг, зокрема запалення печінки (холециститу), закрепів. Лікарі радять вживати по півсклянки бурякового соку натщесерце, за одну годину до сніданку.

Людям, які потребують комплексної терапії при пухлинних захворюваннях, потрібно пити по півсклянки бурякового соку 5–6 разів на день за 15 хвилин до їди. Цей напій дуже корисний при анемії (недокрів`ї), артеріальній гіпертензії (підвищеному тиску) і атеросклерозі судин. При таких захворюваннях слід пити суміш бурякового і морквяного соків у пропорції 1:4 по півсклянки 3–4 рази на день.

Якщо у вас є камені в сечовому міхурі або нирках, то в комплексній терапії вам також стане в пригоді бурячок. Фахівці радять вживати суміш соків, приготовану з однієї частини бурякового, двох частин морквяного і двох частин огіркового соків. Пийте цю суміш по півсклянки за 30 хвилин до їди двічі–тричі на день.

При порушеннях менструального циклу та під час клімаксу добре пити суміш соку чорної редьки і буряку тричі на день між прийомами їжі, приготувавши її в пропорції 1:1.

Але майте на увазі, що буряковий сік лікарі не рекомендують вживати при пієлонефриті, виразковій хворобі дванадцятипалої кишки і шлунка, а також при гломерунефриті.