Ласкаво просимо, Крим!

21.03.2014

Ну що, здрастуйте, дорогі кримчани! Раді вас бачити. І в перших рядках свого листа дозвольте привітати вас із тим, що це був останній референдум у вашому житті. Ніяких більше «волевиявлень» у вас не буде. Ви більше не вибиратимете — нічого й ніколи. Нічого й ніколи.

По–друге, можете попрощатися зі своїм телебаченням. До побачення, прямі ефіри, ток–шоу та обговорення. Здрастуй, чорнуха, трупаки, дебіли й сечостатеві жарти. Тільки Кисельов, тільки хардкор! Даєш прямі лінії з Путіним.

По–третє, призовна армія. Це взагалі окрема тема. За двадцять три роки «окупації» ви, звичайно, вже забули, що це таке, коли ваших дітей поголити в солдати. Ну, нічого. Згадаєте. А особливо згадаєте, коли ваші діти в нашій — перепрошую, тепер уже вашій — армії почнуть помирати від хвороб, від яких у світі сто років уже ніхто не вмирає. Від пневмонії, наприклад. Після кримського клімату служити де–небудь на Кунаширі саме те. Ну й напис «Кавказ — сила» на виголених головах теж добре виглядає.

Так, до речі, запишіть відразу адресу: http://mright.hro.org/. Це Фонд «Право матері», який уже двадцять років займається допомогою сім’ям загиблих військовослужбовців. За минулий рік фонд допоміг родинам 2465 загиблих вояків. Із них, до слова, 20 відсотків — самогубства, 20 відсотків — доведення до самогубства, 15 відсотків — захворювання і 5 відсотків — побиття. Загалом — «не плачь, девчо–о–онка!»

І, так, пенсії солдатським матерям–інвалідам за втратою годувальника становлять у Росії 40 доларів. Ви не помилилися. І домагатися такої пенсії ви будете роками. Ласкаво просимо в нашу судову систему.

Про судову систему розмова, взагалі–то, довга, тому просто нагадаю: розпалювання ненависті, образа почуттів віруючих, виправдання тероризму, екстремістські висловлювання, наклеп — усе це кримінальні злочини.

Заперечення історії, заважання проходу громадян, несанкціонований збір у кількості п’яти осіб, аморальна поведінка — все це, і ще дуже–дуже багато чого, — злочини адміністративні.

Ну з нашими козаками ви вже, кажуть, познайомилися. Красунчики, правда? Ну, нічого, нічого. Це ви ще наших попів не бачили.

У нас тут, до слова, якраз федеральна програма з підвищення духовності та кування духовних скреп іде. Під гаслом «Застромимо церкву в кожну дірку». Так що там, де ви думали, що у вас буде дитячий садок або транспортна розв’язка, — у вас буде церква. Ну ось просто як у мене зараз — під вікном на пустирі біля МКАД якраз одну закладають замість розв’язки. Тут затори щоранку і розв’язка тут на фіг не потрібна, а потрібна саме церква. Ну нічого, зрозумієте й це з часом.

І, авжеж, окремий рядочок — квитанції з оплатою за храм — це вже як пити дати. Мерія Електросталі, якaа придумала цю духовну інновацію, вас навчить.

До речі, раз уже про квитанції заговорили. У нас тут ще й реформа ЖКГ триває. Уже років десять. І тільки–тільки вийшла на нове коло. Так от, квитанція за квартиру у вас скоро буде тисяч п’ять приблизно.

А пільги ж! Пільги вам уже монетизували? Ні? Ну... Навіть заздрю. Скільки на вас відкриттів дивних ще чекає.

До речі, навчання з темою «розгін натовпів незадоволених пенсіонерів» наша дивізія Дзержинського проводила ще років п’ять тому. Думаю, вони вашому «Беркуту» досвід передадуть залюбки.

Ну про такі дрібниці, як відчикрижування найбільш ласих шматків землі під палаци й котеджі, переділ бізнесу, зноси й підпали житлових будинків під будівництво торгових центрів і прочая, і прочая, і прочая, я вже не казатиму. Про податкові, санепідемстанції, пожежників, прокуратуру, слідчий комітет, ФСБшників, адміністрацію тощо, тощо, тощо — теж. Ви ж там, кажуть, здебільшого за рахунок туризму живете, так? Ну нічого, нічого. У нас це називається «кошмарити бізнес». Нічо. Пристосуєтеся.

Авжеж, iз приводу туризму. Приватні готельчики ж там у вас, так? На першій лінії моря, так? У Криму? Ну не біда, не біда. Подумаєш — не буде у вас більше приватних готельчиків на першій лінії. Зате яка буде дача Ткачова! Дача Шойгу! Дачі всіх сенаторів! Дачі всіх депутатів! Дачі всіх ФСБшників! За ними всього СК і всієї прокуратури! Які яхти у вас там паркуватимуться на приватних пірсах! Якими парканами вони обнесуть тепер ваше море! Всі прокляті бандерівці заздритимуть. А вам і міського пляжу в Севастополі вистачить.

До речі, рекомендуємо також вивчити фразу «Вас багато, а я одна!» «Пошта Росії», служба єдиного вікна, «Сбербанк», Пенсійний фонд, соцзабез — усе це тепер ваше. Вітаю.

А, так. Про «Сбербанк Росії». Вам знову крупно повезло, в нас тут черговий виток пенсійної реформи. Як ці пенсії нараховувалися раніше, і так ніхто не розумів, а тепер узагалі вже ніхто не розуміє — будуть вони хоча б чи ні.

Вивчіть, до речі, ще два терміни. «КТО» — контртерористична операція — і «гексоген». Це важливо. Ось це справді важливо. І постарайтеся надалі уникати місць скупчення людей, вокзалів, аеропортів — вокзалів і аеропортів особливо (!) — автобусних станцій, ринків, концертів і взагалі. В аеропорт приїжджайте тепер години за три. Рамки будуть на кожному вході. З міліцією краще не жартуйте. Бороду постарайтеся не носити. Волосся освітліть. Кишені вивертайте і давайте себе шмонати за першою вимогою. З дому ніколи — ніколи! — без документів не виходьте.

Ну і про санкції від наших міжнародних друзів, тобто тепер ворогів, не забувайте. Ви ж тепер — Росія.

Ну і так, дрібнички до купи:

Мітинги в Росії заборонені. Опір незаконному арешту і незаконному затриманню заборонено. Самовизначення націй заборонено. Вихід зі складу Росії заборонений. Сепаратизм заборонений. Усиновлення дітей іноземцями заборонено. Пропаганда гомосексуалізму заборонена. Концерти Мадонни й «Океану Ельзи» заборонені. Несанкціоновані плакати заборонені. Телеканал «Дождь» заборонений. Онлайн–гроші будуть заборонені днями. Ціни в Москві рівно вдвічі вищі, ніж у Києві. На все.

І насамкінець. Алкоголь у нас (а тепер і у вас) — з одинадцятої вечора до восьмої ранку теж тепер заборонений. «Сухий закон», знаєте.

Ласкаво просимо, загалом.

Український переклад за публікацією в блозі starshinazapasa.livejournal.com.

Аркадій БАБЧЕНКО
військовий журналіст,
блогер (Росія)
  • Загинув за Батьківщину? Доведи

    60-річна Тетяна Горячевська пригадує, що спершу син Олександр не посвячував її з чоловіком у свої задуми. Він був інженером-теплотехніком за освітою, після закінчення вишу працював на Полтавському тепловозоремонтному заводі за фахом. >>

  • На чужині — не ті люди...

    Українці вже звикли до того, що війна в нас називається АТО, окупанти — сепаратистами, а біженці — переселенцями. Кажуть, що так зручніше «батькам нації» вести міжнародні перемовини. Це, у свою чергу, теж виявилося лише черговою брехнею і призвело фактично до капітуляції України перед так званими тимчасово непідконтрольними територіями. >>

  • «Русскій мір» у нашій церкві служити не буде»

    Село Черневе, що в Глухівському районі на Сумщині, — невелике, ледве чотириста мешканців набереться. Проте неабиякі пристрасті вирують нині в цій сільській глибинці, розташованій усього за якихось п’ять кілометрів від російського кордону. >>

  • Батько солдата

    Ця історія починається з Майдану. Олексій Кабушка пригадує, що потрапив на Майдан іще тоді, коли його, по суті, не було. Дізнавшись про те, що Віктор Янукович відмовився підписати у Вільнюсі договір про євроінтеграцію, відчув, що потрібно вирушати до Києва. Приїхав на Майдан годині о 19-й, але там нікого не було. Чоловік навіть розгубився: невже він сам такий? >>

  • «Нашим хлопцямна війні Бог дає інші очі»

    Доки ми з Юрієм Скребцем спілкувалися, він увесь час відволікався на телефонні дзвінки. Усі вони переважно стосувалися поранених українських воїнів, життя яких від самого початку бойових дій на Донбасі дніпропетровські лiкарi рятують постійно і цілодобово. >>

  • Зона як заповідник

    Чорнобиль і через 30 років після аварії на атомній станції є загадкою. Ми відправилися туди в організований тур, прихопивши власний старенький дозиметр 1987 року випуску... Нагадаю, напередодні 30-х роковин із часу вибуху на ЧАЕС Президент підписав указ про створення Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника. >>