НОВИНИ ПЛЮС

14.03.2014

30 кримських парафій УПЦ КП можуть ліквідувати

Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату патріарх Філарет заявляє про небезпеку заборони в Криму УПЦ КП. «У нас є інформація, що після так званого референдуму і проголошення Криму російською територією, православна єпархія Московського патріархату буде відділена від УПЦ МП і передана під безпосередній контроль російського патріарха», — заявив Філарет під час прес–конференції, передають «Українські новини». За його словами, в Криму УПЦ КП має близько 30 парафій. «Ми очікуємо, що вони (окупанти) взагалі заборонять УПЦ КП в Криму», — сказав Філарет. Він додав, що кількох парафіян УПЦ КП було викрадено за їхню принципову позицію у питанні єдності Криму з Україною.

Росія звинуватила Балашова в «екстремізмі»

Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу стосовно українського політика й підприємця, теле– й радіоведучого Геннадія Балашова. Його звинувачують у «публічних закликах до екстремізму, підбурюванні до вбивства, вчиненого з мотивів політичної і національної ненависті або ворожнечі». Всі ці дії екс–нардеп, лідер партії «5.10» Балашов буцімто скоїв, «виступаючи на Майдані в Києві й закликаючи до вбивства російських громадян як в Криму, так і на території України», — вважає голова управління Слідчого комітету РФ Андрій Марков. Най­ближчим часом Балашову заочно пред’являть звинувачення і оголосять в розшук, поінформував Марков. Раніше (4 березня) сімферопольська міліція вже затримувала Балашова — після цього затримання його викрали й побили невідомі.

У Франківську вшанують Небесну сотню

Площа перед адмінбудинком обласної і міської влади в Івано–Франківську носитиме ім’я Героїв Небесної сотні. Таке рішення ухвалила сесія Івано–Франківської міської ради, повідомляє Радіо «Свобода». Саме на цій площі протягом останніх місяців тривав місцевий Майдан та проходили щоденні віча. Там же й відбулося прощання з 19–річним студентом Романом Гуриком, який загинув у Києві 20 лютого від пострілу снайпера. На честь Гурика буде перейменовано вулицю Проектну, де жив загиблий, — постановила міська рада.