НОВИНИ ПЛЮС

13.03.2014

Вибори–2014 відтермінують?

Вибори Президента України, призначені Верховною Радою на 25 травня, можуть бути перенесені на пізніший термін або скасовані. Про це повідомили джерела в парламентській фракції «Батьківщини», пише агенція «РБК–Україна».

«Вірогідність цього дуже висока. Ці вибори залежать від ситуації в Криму. Якщо ситуація в Криму буде розвиватися за вкрай негативним для нас сценарієм, то виборів Президента в осяжному майбутньому не буде взагалі», — сказав один зі співрозмовників.

Непрямим підтвердженням цього наміру експерти вважають законопроект про перенесення виборів на 7 грудня, зареєстрований у ВР «регіоналом» Євгеном Мураєвим.

Соціолог Ірина Бекешкіна називає реальною причиною відстрочення виборів низькі рейтинги Юлії Тимошенко та Сергія Тігіпка, ймовірних висуванців БЮТ і ПР.

Росіяни хочуть арештувати Яроша

Басманний суд Москви задовольнив клопотання слідства про заочний арешт оголошеного в міжнародний розшук лідера українського руху «Правий сектор» Дмитра Яроша. Як повідомляє агенція ІТАР–ТАCС, слідчий у суді обґрунтував клопотання про арешт Яроша тим, що він перебуває на території іноземної держави, ховається від правоохоронних органів Росії і «може продовжити займатися злочинною діяльністю».

Раніше слідчий комітет порушив кримінальну справу стосовно Яроша за нібито заклики до екстремістської і терористичної діяльності. Захист Яроша планує оскаржити рішення про його арешт.