НОВИНИ ПЛЮС

12.03.2014

Скандального голову «Укртрансгазу» відсторонили

Валерія Ясюка відсторонено від виконання обов’язків голови правління ПАТ «Укртрансгаз». Як повідомив у своєму «Фейсбуці» міністр Кабінету Міністрів Остап Семерак, Генпрокуратура розслідуватиме можливу причетність Ясюка до закупівель так званих «вишок Бойка». Ясюк, якого називають людиною «спонсорів» Арсенія Яценюка, Миколи Мартиненка та Давида Жванії, очолював правління «Чорноморнафтогазу» під час скандального придбання двох морських бурових платформ, за які переплатили більш ніж по 150 млн. доларів. Призначення його очільником «Укртрансгазу» 6 березня 2014 р. викликало обурення Майдану.

Ходорковський виступив на Майдані

Колишній російський олігарх і політв’язень Михайло Ходорковський минулими вихідними відвідав Київ. Екс–керівник компанії «ЮКОС» поспілкувався з людьми і виступив зі сцени на Майдані та прочитав лекцію «Права і свободи» в КПІ. Зокрема, Ходорковський заявив, що колишня влада дозволила розстріли активістів на Майдані зі згоди Москви. «Це — не моя влада. Я хочу, щоб ви знали — є зовсім інша Росія. Є люди, які, незважаючи на довгі роки, що їм доведеться провести за ґратами, виходили на антивоєнні мітинги у Москві. Для яких дружба між народами України та РФ важливіша за власну свободу», — наголосив екс–політв’язень. Також він зазначив, що вторгнення у Крим обернеться проблемами передусім для Росії: «Ми підписалися під зобов’язаннями, правильні вони чи ні, але їх перегляд буде коштувати великої крові або великих проблем. Ті, хто вважає інакше, виступають проти національних інтересів Росії».

Тимошенко вже лікується в Берліні

Юлія Тимошенко прибула на лікування в берлінську клініку «Шаріте». Як розповів керівник закладу, професор Карл Макс ­Айнхойпль, екс–Прем’єр–міністр проведе там, імовірно, тиждень. За словами лікаря, Тимошенко лежить у стандартній палаті, за якою, щоправда, «наглядає служба безпеки». Проведене обстеження пацієнтки підтвердило хронічне захворювання, що виникло внаслідок грижі міжхребетних дисків і запалення хребцевих суглобів. Лідерці «Батьківщини» проводять фізтерапію та консервативне лікування больових симптомів за допомогою знеболювального. Після залучення до діагностики спеціалістів у галузі ортопедії, фізикальної медицини, неврології, нейрохірургії та нейрорадіології експерти «Шаріте» вирішать, чи потребує пацієнтка оперативного втручання.

Суд звільнив «дніпропетровських терористів»

Індустріальний суд Дніпропетровська звільнив з–під варти Лева Просвіріна і Дмитра Реву, підозрюваних у здійсненні терактів у квітні 2012 р. Відповідне рішення було ухвалено після відмови прокуратури від підтримки обвинувачення з огляду на недоведеність участі Просвіріна і Реви в скоєнні цих злочинів.