ЦИТАТИ ТИЖНЯ

07.03.2014

Віктор Янукович,
відставлений Президент України
— про те, чому він утік до Росії:

— Моя машина була обстріляна з усіх боків [пневматичною зброєю]... Була інформація, що в Харків прибули радикально налаштовані групи... Із Донецька в Луганськ ми вилетіли двома літаками... Нас попередили, що піднімуть винищувачі... Врешті, ми переїхали в Крим. Я отримав дзвінки від членів своєї сім’ї про те, що навіть молодшого онука занесли в список людей, яких потрібно лю... люструвати.

(«Українська правда»)

Володимир Путін,
президент Росії
— про чутки про смерть Януковича і наміри України опиратися російським військам у Криму:

— Янукович живий–здоровий. Він ще застудиться на похоронах тих, хто поширював ці заяви.

...І нехай хтось з українських військових спробує стріляти у своїх людей — російські військові будуть стояти позаду людей, не спереду, а ззаду. Хай вони спробують стріляти в жінок і детей!

(«Цензор.нет»)

Ангела Меркель,
канцлер Німеччини
— про свою півторагодинну розмову з Путітим з приводу його інтервенції в Україну:

— Я не певна, чи Путін зберіг контакт із реальністю. Він живе в іншому світі.

(«Нью–Йорк таймс»)

Ігор Коломойський,
олігарх, новий глава Дніпропетровської облдержадміністрації
— про Януковича на озброєнні російських агресорів:

— Ми бачили, що відбулося з Януковичем: як небажання втратити щось невелике призвело до втрати всього. Сьогодні він є військовополоненим у недружній нам країні. Він може займатися провокаціями, аж до того, що друкувати там накази, і його як маріонетку можуть привести в Крим, у Севастополь, і він буде розповідати, що він діючий президент...

Мені не зрозуміло, як українці й росіяни можуть воювати. Враховуючи — я скажу недипломатично — шизофренію другого опонента... У нас був один великий шизофренік, а там — шизофренік невеликий на зріст. Він повністю неадекватний, повністю збожеволів. Його месіанство, відновлення Російської імперії 1913 року або СРСР 1991 року може довести світ до катастрофи.

(«Воврємя»)

Юлія Тимошенко,
лідерка ВО «Батьківщина»
— про те, чому вона після «тяжкої хвороби» в ув’язненні так швидко встала з інвалідного візка і пішла, причому — на високих підборах:

— Підбори є частиною мого символу боротьби проти того, що мене хотіли зламати. Я жінка і хочу не тільки внутрішньо бути сильною, а й зовнішньо виглядати так, наче в мене все в порядку. І у мене дійсно все буде в порядку після найближчої операції (8–9 березня). Я можу абсолютно нормально спиратися на ліву ногу, і там підбори не заважають. Але, в той же час, я не можу спиратися на праву ногу, і там підбори теж не заважають.

(Бі–Бі–Сі)