І на тім «Рушникові»...

06.03.2014

Аферу на 18 мільйонів викрили черкаські правоохоронці. Вони піймали на гарячому керівника двох кредитних спілок — «Благо» та «Рушник». «Працюючи на керівних посадах цих кредитних спілок, він заволодів коштами на суму майже 18 мільйонів гривень», — розповідають «УМ» у прес–службі Черкаської обласної прокуратури.

За словами в.о. прокурора міста Черкаси Сергія Шелудякова, керівник «Блага» та «Рушника» мав одноосібний доступ до сховища, в якому зберігалися гроші вкладників. Тож без оформлення будь–яких документів отримував із сейфу готівку, яку використовував на власні потреби. Відповідно, брав, скільки хотів.

А коли закінчувалися строки депозитних договорів, наголошує міський прокурор, він переукладав угоди на вигідніших умовах з наміром обернути кошти вкладників на свою користь. До всього цей керівник умисно надав до кредитної спілки «Благо» підроблені документи про те, що громадяни, які не мали ніякої причетності до спілки, нібито отримали кредитні кошти на суму понад 2 мільйони гривень. Щоб вивести ці гроші з фонду спілки, він використав завідомо підроблені видаткові касові ордери зазначеної установи.

У прокуратурі кажуть, що такими діями чоловік вчинив кримінальні правопорушення, передбачені ч.5 ст. 191, ч.4 ст. 358 КК України — заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах, та використання завідомо підробленого документа. Прокуратура Черкас уже затвердила та направила до суду обвинувальний акт у цій справі, тож аферисту загрожує позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна.