НОВИНИ ПЛЮС

06.03.2014

Росія проти Яроша

Лідера організації «Правий сектор» Дмитра Яроша оголошено в міжнародний розшук по каналах Інтерполу, стосовно нього винесено постанову про притягнення як обвинуваченого заочно. Про це повідомив офіційний представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін. Підставою для цього стало порушення проти Яроша кримінальної справи російськими слідчими — за «ознаками публічних закликів до здійснення терористичної та екстремістської діяльності з використанням ЗМІ».

Водночас у списку розшукуваних персон на сайті Інтерполу Яроша немає — принаймні не було вчора надвечір.

Вибори в Києві

Народна депутатка від ВО «Батьківщина» Леся Оробець оголосила про намір балотуватися на пост міського голови Києва. Згідно із записом у «Фейсбуці», її мета — «побудувати нову Україну, почавши з Києва, ту Україну, яку ми разом вимріяли і вибороли». На посаді мера Леся обіцяє зробити Київ «комфортним і акуратним, як Відень, наповненим туристами, як Рим, центром бурхливої ділової активності, як Лондон».

«Регіони» нарешті визначилися зі з’їздом

Партія регіонів вирішила провести з’їзд 15 березня в Донецьку. Про рішення політради за підписом в.о. голови партії Володимира Рибака повідомляється на офіційному сайті ПР.

Херсонщини проти сепаратистів

Херсонська обласна рада засудила сепаратизм і підтримала українських військових. Відповідне звернення до жителів області було прийняте ввчора голосами 46 депутатів. У заяві, зокрема, зазначається, що Україна — суверенна, єдина і неподільна держава, висловлюється засудження дій з ескалації насильства і спроб зазіхань на територіальну цілісність України.