45 тисяч доларів, ікони та коньяк...

27.02.2014

Члени Самооборони обласного центру зафіксували, як із приміщення обласної адміністрації у вихідний день винесли близько п’ятнадцяти чималих ящиків. Автомайданівці простежили за машиною, куди їх повантажили, встановили адресу доставки і викликали на місце міліцію.

Люди, які вивозили речі (серед них — два працівники держадміністрації), пояснили, що це — особисте майно колишнього голови ОДА Юрія Чмиря. Його, нагадаємо, вже при Майдані забрали на роботу до адміністрації Президента. На ящиках, як свідчить розміщене в iнтернеті відео, були класифікаційні написи «алкоголь», «нагороди», «документи»... Алкоголю, дуже дорогого, було справді чимало. Ще — цінні книги, ікони та близько 45 тис. доларів.

За фактом крадіжки відкрито кримінальне провадження, повідомили «УМ» у Сумському міському відділі міліції. Допитали людину, яка приїхала з Києва по переліченi речi. Вони ніби й справді належать Юрію Чмирю. Гроші буцімто є власністю колишнього працівника ОДА, який теж поїхав до Києва і працює помічником колишнього голови області. Слідство має на меті встановити походження грошей і речей. Ящики з останніми наразі передані до ОДА на зберігання.