НОВИНИ ПЛЮС

11.02.2014

Україна—НАТО

Учора відбулося засідання міжпарламентської ради Україна—НАТО. «Форум проходить у дуже відповідальний момент історії України, до якої зараз прикуто погляди практично всього світового співтовариства, — зазначив віце–спікер Верховної Ради Руслан Кошулинський. — Поточна політична ситуація в Україні диктує пріоритети порядку денного». А пріоритети ці торкаються зміцнення демократичних інституцій. Саме тому голова Парламентської Асамблеї НАТО Х’ю Бейлі наголосив на важливості того, що Україна обрала європейську модель розвитку. «З одного боку, це означає вибір свободи зборів, свободи слова, демократії, чесних виборів, рівних прав і можливостей, з іншого — неприйняття корупції, вибіркового правосуддя тощо», — пояснив він. У контексті останніх подій в Україні Бейлі закликав владу та опозицію до мирного врегулювання суспільного конфлікту.

Відділ кадрів

Віктор Янукович підписав указ, відповідно до якого Бориса Клімчука звільнено з посади голови Волинської облдержадміністрації (трохи раніше «губернатор» сам подав у відставку під тиском місцевого Майдану).

Суд та діло

Апеляційний суд залишив під вартою Дмитра Юрченка, який був затриманий за те, що перевозив покришки для київського Майдану в своєму мікроавтобусі. Юрченку інкримінують масові заворушення. Суд не взяв до уваги жодні пом’якшувальні обставини: те, що в підсудного дві неповнолітні дитини, дружина в декретній відпустці, сам Юрченко раніше не судимий, має хороші характеристики.

Натомість пощастило звільнитися з–за ґрат львівському фотографу Мар’яну Гавриліву. Його було затримано 22 січня, коли знімав сутички на вулиці Грушевського.