ЦИТАТИ ТИЖНЯ

07.02.2014

Віталій Кличко,

лідер партії «УДАР»

— про переговори опозиції та влади:

— Якщо Янукович не піде нам назустріч, ми підемо в наступ... Я з кожним із вас тут на площі. Треба буде стояти — буду стояти. Якщо треба буде йти битися — буду битися.

(прес–служба «УДАРу»)

Олександр Єфремов,
лідер фракції ПР

— про чутки про різке погіршення здоров’я Януковича:

— Я зустрічався в середу з Президентом... Що стосується його фізичного стану, то він почувається прекрасно. І якщо ви будете почуватися так, як почувається Президент, то я вам буду лише заздрити.

(«Українська правда»)

Петро Цибенко,
нардеп, член фракції Компартії

— про зниклих безвісти майданівців:

— Фюрери від опозиції оновлюють арсенал страшилок. Останнім часом з’явилися заяви про зникнення опозиціонерів, а дехто взагалі заявляє про їх викрадення. Мене дивує, чому називають цифру в 30–40 людей, а не 300? Чому не 3000 осіб? Адже можна всіх, хто просто пішов із казарми Майдану, оголосити зниклими.

(Rada.gov.ua)

Андрій Єрмолаєв, політичний експерт, який звільнився з посади директора Національного інституту стратегічних досліджень при Президенті,

— про сприйняття владою Майдану:

— Багато представників влади досі не усвідомлюють, що Майдан — це не територія і не площа. Це якісно новий соціальний простір із високим ступенем громадянської самоорганізації, сильною мотивацією. Дві його складові — загальнонаціональна демократична, тобто свободи, права, символи, і соціальна, тобто справедливість... Але жорстокість і непоступливість влади призводять до того, що змінюються склад і настрої учасників Майдану. Для багатьох це стало справжньою школою боротьби — буквально, за своє життя, життя сімей і друзів.

(«Комерсант–Україна»)

Вадим Тітушко, спортсмен, мешканець Білої Церкви, якого судили за напад на журналістів та на два роки заборонили брати участь у мітингах?

— про «тітушок» та своє ставлення до Майдану:

— Якщо це вже пішло від мого прізвища, давайте говорити з вами трохи по–іншому. Тітушко — це така безбашенна, неврівноважена людина. Ні, це неправильно... Я тоді помилився, погодившись заробити на мітингу 250 грн. А тепер я б хотів виїхати та підтримати людей. Без провокацій, без нічого. Я підтримав би Євромайдан.

(«1+1»)