Мисливці на «золото»

Мисливці на «золото»

Учора Американська кіноакадемія оголосила короткі списки номінантів на премію «Оскар». Найбільше номінацій — у картин «Афера по–американськи» Девіда О.Рассела та «Гравітація» Альфонсо Куарона.

Праотці у кадрі

Праотці у кадрі

Документальне українське кіно наразі у розквіті. Може, через те, що і не в’яло ніколи? Саме документальну школу голова Національної спілки кінематографістів Сергій Тримбач називає найсильнішою в українському кінематографi. Ось і 15 січня у Будинку кіно він представляв новий твір, безперечно, вартий уваги.

Кастрація почуттів

Кастрація почуттів

Корейський режисер Кім Кі Дук ніколи не був комерційно прибутковим. Відверто артхаусний митець із мазохістськими прийомами має багато прихильників, однак публіка це здебільшого фестивальна.

Станіслав Боклан: Чим кращий актор — тим більше у нього штампів

Станіслав Боклан: Чим кращий актор — тим більше у нього штампів

Наш герой — одна з основних фігур театрального Києва. Він також добре знайомий любителям телеепопей. А незабаром на широких екранах очікують фільм, що може стати знаковим у кінокар’єрі Станіслава Володимировича — Боклан зіграв головного героя, сліпого кобзаря Івана Кочергу, в картині Олеся Саніна «Поводир, або Квіти мають очі».

Всі статті рубрики