НОВИНИ ПЛЮС

16.01.2014

Заборона мітингувати на Майдані

Окружний адмінсуд Києва за позовом Київської міської держадміністрації заборонив проведення акцій протесту в центрі Києва до 8 березня 2014 року. Про це йдеться в рішенні суду, розміщеному в Єдиному держреєстрі. Заборона стосується мітингів на Європейській і Михайлівській площах, у парку Шевченка, на майдані Незалежності та всіх прилеглих до них вулицях. КМДА вважає, що проведення запланованих мирних зібрань створює загрозу національній безпеці, громадському порядку та правам і свободам громадян.

Здоров’я Луценка

Позавчора ввечері посли ЄЄ, США, Швеції та Німеччини відвідали в лікарні екс–міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, побитого «Беркутом» минулої п’ятниці. Як повідомило представництво Євросоюзу в Україні, «було обговорено останні події та нинішню ситуацію в Україні. Посли побажали Юрієві Луценку швидкого одужання».

Тиск на Автомайдан

Активісти Автомайдану мають намір звертатися до Європейського суду з прав людини, якщо суди безпідставно позбавлятимуть їх водійських прав через те, що вони з’їздили у «Межигір’я» 29 грудня. Про це йдеться в заяві автомайданівців, яку оприлюднив один із співзасновників руху Дмитро Булатов.