НОВИНИ ПЛЮС

15.01.2014

Наслідки побиття Луценка

Головний лікар київської міської лікарні «Соціотерапія» Володимир Ярий заявив, що у крові екс–міністра Юрія Луценка в день сутички під Святошинським РВВС був алкоголь. Як сказав він в інтерв’ю ТСН, «офіційний висновок, який свідчить про те, що 10 січня Юрій перебував у стані сп’яніння», підтверджує токсикологічне дослідження крові Юрія Віталійовича, яка була доставлена із клініки «Борис», де він перебуває після побиття.

Захисники Луценка заперечують факт його сп’яніння та демонструють відеозаписи розмов екс–міністра з «беркутівцями», які доводять тверезість політика.

У МВС також заявили, нібито немає відео, на якому було б видно, що Луценко постраждав саме від рук бійців спецпідроділу «Беркут». І це отримало спростування: «Громадське ТБ» поширило в інтернеті відеозапис, на якому чітко видно, як «беркутівці» завдають кількох ударів в обличчя Луценка кулаками та кийками, він падає, і екс–міністра добивають уже на землі поміж натовпу «правоохоронців».

Кличко будь–що піде на вибори–2015

Лідер партії «УДАР» Віталій Кличко заявив про відсутність підстав не допустити його до виборів Президента на підставі того, ніби він платив податки за кордоном. Коментуючи рішення Вищого адміністративного суду, який відмовився відкривати провадження по справі щодо незаконності ухвалення Верховною Радою відповідних поправок до Податкового кодексу, Кличко сказав: «Сьогодні поширюються чутки, що начебто Кличко має якісь проблеми і може бути недопущений до президентських виборів. Ці чутки поширюють умисно, щоби нав’язати суспільству таку думку. Хочу підкреслити: жодних підстав не допустити Віталія Кличка до виборів Президента немає».

Заступник голови партії «УДАР» Віталій Ковальчук відзначив, що «УДАР» не здивований рішенням ВАСУ, оскільки всі знають про «об’єктивність» українського судочинства. І підкреслив, що таке рішення відкриває можливість для звернення «УДАРу» до Європейського суду з прав людини. «Віталій Кличко є громадянином України. Він неодноразово балотувався на посаду народного депутата, і у ЦВК не виникало жодних питань. І теперішнє рішення — це не більше ніж провокація і маніпуляція з боку влади», — цитує Кличка прес–служба партії.

Прокурора «васильківських терористів» підвищили

Прокурор у справі «васильківських терористів» Костянтин Кулаківський отримав «у порядку заохочення» новий класний чин — юрист 1–го класу. Про це повідомив сайт «Українська правда» з посиланням на прес–службу прокуратури Київської області.

«Серед проваджень, в яких він підтримував держобвинувачення в суді, були вбивство з особливою жорстокістю, хабарництво з боку посадових осіб правоохоронних органів та податкових органів. Також справа про підготовку терористичного акту», — сказав прокурр області Михайло Витязь.

Як відомо, Кулаківський був представником звинувачення у справі «васильківських терористів» і назвав їхнє засудження до шести років ув’язнення «надто м’яким» вироком — при тому, що наміри націоналістів підірвати пам’ятник Леніну навряд чи можна вважати доведеними, а саму статую демонтовано за рішенням місцевої ради.