Не один удома

27.12.2013
Не один удома

Глядачів «Інтера» чекає «Ніч великих сподівань». Ведучий — Дмитро Шепелєв. (каналу «Інтер».)

Традицію зустрічати новорічні свята перед екраном телевізора можуть зламати лише непереборне бажання бути активним, незважаючи на пору року і час доби, а ще достатня кількість грошей для реалізації грандіозних ідей. Оскільки всього цього поки що немає щонайменше у двох третин українців, актуальним лишається конвент, який приготували вітчизняні телеканали глядачам до ялинки.

Поп–зірки і переспів радянських хітів

«Інтер» розпочне новорічну програму гала–концертом премії «Пісня року–2013» вже 29 грудня. На каналі вирішили відродити таку вітчизняну телепремію і надалі планують робити її щорічною. Ведучими цієї «Пісні року» будуть Анастасія Даугулє і Дмитро Шепелєв. У концерті прозвучать 20 кращих пісень року, які були визначені за результатами ротацій на провідних українських радіостанціях та музичних інтернет–порталах. Глядачі почують і побачать, зокрема, Олександра Пономарьова, Таїсію Повалій, Ірину Білик, Ані Лорак, Віру Брежнєву, Вєрку Сердючку, Марію Яремчук, Наталію Могилевську, Світлану Лободу, Злату Огнєвич.

«Інтер» також відзняв «Ніч великих сподівань», яку почнуть показувати 31 грудня з 23.00. Режисер цього мюзиклу — Олександр Ігудін, який до цього вже видав глядачам аж вісім новорічних проектів, серед яких, наприклад, по–новому показані «Золотий ключик» і «Червона Шапочка». Позаочі цього режисера навіть називають народним телевізійним Дідом Морозом СНД, бо його роботи не дивляться ексклюзивно тільки українські глядачі. І цього разу в ефірі будуть традиційні вбрані ялинки, шампанське на столах і великий годинник, як у багатьом відомій «Карнавальній ночі» Ельдара Рязанова 1956 року, тільки зі стрілками, які дуже швидко рухаються. «Диригентом» дійства буде Дмитро Шепелєв, Дідом Морозом — Михаїл Єфремов, Снігуронькою — Марія Шукшина. Співатимуть, як завжди у мюзиклах для глядачів країн СНД, російські й українські поп–зірки: Кіркоров, Ротару, Корольова, Орбакайте, Меладзе, Повалій, Варум, Агутін, Могилевська, Лорак, Кароль, Лобода, Скрипка. Частина співаків виходитиме на сцену двічі, всі порадують новими вдяганками, але не піснями. Скажімо, Ірина Білик співатиме хіт Алли Пугачової 1987 року «Королева», а дует Потап і Настя — пісню про Снігуроньку з радянського мультсеріалу «Ну, постривай». У проекті «Ніч великих сподівань» навіть телеведучий Савік Шустер заговорить українською мовою.

Своєрідну післямову до свого новорічного «вогника» «Інтер» зробить 3 січня. У першій половині дня покажуть документальний фільм власного виробництва «Новорічний вогник. Коли всі вірять у диво». Він складається з двох сюжетних ліній. Перша — це екскурс в історію ще радянських телевізійних «блакитних вогників». Друга — розповідь про власний продакшн, який зняв «Ніч великих сподівань».

І перший новорічний проект лише українськими силами

«Плюси» однією з основних фішок програмування загалом і новорічно–святкового зокрема роблять проекти «Студії «Квартал 95». 31 грудня о 20.30 покажуть «Новорічний Вечірній Квартал». Володимир Зеленський і команда, як завжди, жартуватимуть про уряд і даiшників, а тепер іще й про «Беркут» та «тітушкiв». Участь у цій програмі візьмуть — хто б сумнівався — зірки російського та українського шоу–бізнесу: Максим Галкін, Потап і Настя, Софія Ротару, Віра Брежнєва, Наталя Корольова та інші.

У перший день нового року о 20.10 канал покаже прем’єру музичного фільму виробництва «Студії Квартал 95» «1+1 удома». За основу, як, власне, зрозуміло з назви, взяли відому голлівудську комедію «Один удома» з актором Маколеєм Калкіном у головній ролі. Проте події в українському фільмі «відбуваються не на Різдво, а у Новорічну ніч. У зйомках стрічки «1+1 удома» взяли участь тільки українські актори. «Ми і так завжди їх привозимо на всі наші шоу, — каже керівник «Студії «Квартал 95» Володимир Зеленський. — Мені особисто захотілося зробити перший новорічний проект лише українськими силами. Я впевнений у його успішності». (Друга серія 2–серійного музичного фільму «1+1 удома» вийде в ефір до жіночого дня 8 Березня).

Творці фільму пояснюють: у цій новорічній історії будуть хлопчик і дівчинка, тому один плюс один. Взагалі, на екрані з’являться всі «кварталівці», вони будуть переважно злочинцями. Головну роль хлопчика довірили виконати 9–річному Івану Шмакову, який також грає у прокатній стрічці «Кварталу 95» «Кохання у великому місті–3» (усього у фільмографії юного кіноактора вже 14 робіт). А головна дівчача роль дісталася 10–річній Ані Поліщук, яка знімалась у 5–му і 6–му сезонах «Сватів» та «Ластівчиному гнізді». Акторами також стали ведучі каналу «1+1», нинішні — Людмила Барбір, Марина Леончук, Юрій Горбунов, Руслан Сєнічкін і Анатолій Анатолієвич та вже колишній Андрій Доманський, який днями перейшов на «Інтер». Усім їм дісталися ролі позитивних героїв. Будуть в «1+1 удома» і співаки. Скажімо, Потап і Настя.

Радянське кіно й мюзикли кількарічної давності

Новорічну «Іронію долі» з Барбарою Брильською «Плюси» показуватимуть ще 30 грудня у «час домогосподарок» — о 16.00. Для «Іронії долі –2» — історії 30 років потому від кіноподій радянського часу, коли в усіх великих містах були вулиці «Строітєлєй» з однаковими замками на вхідних дверях квартир, — знайшли місце вже 31 грудня майже опівдні, в 11.45. Сучасні мюзикли «Три мушкетери» та «Одруження Фігаро» — в денному ефірі 1 січня, а «Попелюшка» — наступного дня, «Три богатирі» — ввечері. «За двома зайцями» — уже 3 січня о 12.15.

«Інтер» вибудував таку лінійку популярних радянських фільмів: 31 грудня, 11.30 — «Карнавальна ніч»; 12.50 — «Діамантова рука»; у перші дні січня вдень — «Дівчата», «Принцеса цирку», «Службовий роман», «Іронія долі», «Джентльмени удачі». Взагалі культове радянське кіно є у програмі майже всіх рейтингових каналів. Наприклад, СТБ «Службовий роман» показуватиме 30 грудня в 11.00 й опівночі; 31–го — «Самогонщиків», фільм «Пес Барбос і незвичайний крос» та «Іронію долі».

Україна любить таланти

Канал СТБ велику частину ефірного часу в новорічний період віддає своїм найвідданішим глядачам — любителям талант–шоу. Тут визначатимуть найсильніших учасників четвертого сезону «Х–фактора» з 28 грудня аж по 5 січня. Завершать прокручування попередньо вже показаних випусків гала–концертом і оголошення переможця та їхнім повтором у денному ефірі. Цей мовник, до речі, практикує подібне наповнення святкового ефіру вже кілька років поспіль.

На «1+1» 5 січня ввечері у прямому ефірі відбудеться фінальна баталія «Битви хорів». На одній сцені знову зберуться всі 120 учасників iз восьми хорів разом із зірковими тренерами: Русланою Лижичко, Олегом Скрипкою, Алессандро Сафіна, Іриною Білик, Гаріком Кричевським, Златою Огневич, Наталією Гордієнко, Володимиром Гришком. За приз у 500 тисяч гривень на розвиток колективу боротимуться 3 хори–фіналісти. Переможця шоу визначатимуть за допомогою sms–голосування.

Три горішки для Попелюшки від чоловічого каналу

Канал ICTV, який працює на чоловічу аудиторію, 31 грудня робить ставку на сучасне російське кіно: «Особливості національного полювання», «Особливості національної риболовлі» й мультфільми: «Альоша Попович і Тугарин Змій» та «Добриня Микитович і Змій Горинович». Хоча перед запланованим привітанням Президента, за програмою, дуже несподівана пропозиція глядачам — романтично–казковий чехословацько–німецький фільм «Три горішки для Попелюшки» 1973 року. Першого січня нового року — знову мультфільми і три варіації «Матриці» від американських режисерів братів Вачовскі та російський «Адмірал» про Колчака, якого по дві серії показуватимуть кілька днів поспіль.

Альтернатива не для всіх

Значно більший вибір новорічного телеменю у глядачів, які мають великий набір супутниково–кабельних каналів. Так, в ефірі ТВі у 4–годинному новорічному проекті «Зелений вогник з Антіном Мухарським», який розпочнеться 31 грудня о 20.00, прозвучать 23 хіти часів незалежності України. Першою композицією, яка уособлюватиме 1991 рік, буде пісня «Братів Гадюкіних» «Ми — хлопці з Бандерштадту», її виконає гурт «Кому вниз». Потім «Плач Єремії», «The ВЙО», «Піккардійська терція», Віктор Павлік, ВВ, «Аква Віта», Оля Юнакова, Марина Одольська, Юлія Лорд, «Тартак», «Таліта Кум», «Скай», Mad Heads, «Лама», ТІК, ТНМК, «Друга ріка». Завершиться шоу піснею «Україна», яку виконає Тарас Петриненко. У студію завітають гості, які розповідатимуть про становлення культурницького простору України: продюсер Володимир Бебешко, ведуча Анжеліка Рудницька, актор Володимир Горянський, кліпмейкер Віктор Придувалов.

  • Сашко Лірник: Казку пропускаю через себе...

    Хто не знає Сашка Лірника? Виявляється, є такі. Та з кожним новим днем незнайків стає все менше: то книга з Лірниковими казками до рук потрапить, то диск хтось перепише й дасть послухати, то на телебаченні Лірникову вечірню казочку тато з мамою увімкнуть. Казкар постійно спілкується з читачами, слухачами й глядачами, їздить з волонтерською місією на Донбас, а також за кордон, до українців діаспори. >>

  • Розкадровані мандри

    Професійна мандрівниця Ольга Котлицька цього тижня у Києві збирає друзів, щоб нагадати: телепроекту про подорожі, автором і ведучою якого вона є, уже 20. Спочатку був «На перший погляд», потім він трансформувався у «Не перший погляд». >>

  • Сміятися з леді-боса

    Навіть якщо комедії не ваш улюблений кіножанр, варто подивитися на неперевершений талант однієї з найсмішніших сучасних коміків — американської акторки Меліси Маккарті у новій стрічці «Леді бос», що цього тижня виходить у прокат в Україні. >>

  • «За мною там Непал, Гімалаї сумують»

    Телеведучий Дмитро Комаров на каналі «1+1» показав Камбоджу, Індію, Кубу, Болівію та інші країни такими, як ніхто не здогадувався. Він «вивертає» світ і показує його з вражаючих сторін. У кабінеті Дмитра в офісі «Плюсів», де ми ведемо розмову, ніби зібрані шматочки екзотичних країн, у деталях. >>

  • У новинах немає змоги «погратися»

    Упродовж останніх років вибагливі телеглядачі, які цінують свій час, усе частіше відмовляються від перегляду ефірів так званих великих каналів, де навіть у новиннєвих блоках орієнтуються на «інформацію розваг» — інфотеймент. >>

  • Провокатори з мікрофонами

    У Донецьк прибула група з 20 представників російських ЗМІ, перед якими поставлено завдання «фіксації обстрілів мирного населення українськими військовими», а також «консультацій» з організації провокацій, — повідомили в групі «Інформаційний спротив». >>