У своїй хаті

25.12.2013

Четверо дітей–сиріт родини Скальків із села Яснозір’я Черкаського району відтепер мають свій будинок. Хату по вулиці Чкалова їм подарувала сільська рада, яка своїм рішенням виділила на її купівлю 57 тисяч гривень. «Окрім цегляної хати, на цій садибі розміщена літня кухня та повітка. Будинок газифікований, є свердловина і 40 соток городу», — розповідає «УМ» Лідія Поповиченко, сільська голова із Яснозір’я.

За словами пані Ліди, батько цих дітей помер, а матір було позбавлено батьківського піклування. Донедавна Олена, Оксана, Віталіна та їхній брат Олександр жили з бабусею, але вона померла. Її оселя належить синові, тож у селі вирішили, що діти повинні мати свій куток, і за це рішення проголосували всі депутати сільської ради.

Лідія Іванівна каже, що двоє дітей із цієї сім’ї ще малі, вони поки мешкають у одному з будинків сімейного типу, а Олена є студенткою третього курсу Канівського училища культури та мистецтв. Наступного року закінчує Черкаський медичний коледж ще одна з сестер — Віталіна. Дівчата радіють новій оселі й кажуть, що вона їм сподобалася, та мріють, коли будуть жити там усі разом.

Аби життя в подарованій хаті було комфортним, сільська рада подарувала сиротам ще й плазмовий телевізор. А завдяки депутату Черкаської райради Олександру Доманському в новому будинку родини з’явилися перші меблі — він подарував новий диван.