25.12.2013

Через Майдан чоловіка забили до смерті

Правоохоронці побили в Києві чоловіка — 41–річного Павла Мазуренка — через його участь у Майдані, в результаті чого вiн за кілька днів помер від травм. Про це «Українській правді» повідомила дружина потерпілого Леся Мазуренко.

За її словами, Павло йшов додому на Борщагівці в середу, 18 грудня. Його перестріли правоохоронці, виявили не київську прописку й сказали: «Понаїхали тут на Майдан, як ви зі своїм Майданом нам вже набридли». Після цього Мазуренка стали бити кийками по голові, ногами тощо.

За словами жінки, після інциденту Мазуренко сам дійшов до дому, а «швидку» викликали на наступний день. Однак чоловік підписав відмову, бо, за словами дружини, боїться лікарів і їхати в лікарню не хотів. Побитий скаржився на головні болі, нудоту, 21 грудня сам пішов до лікаря. Після комп’ютерної томографії йому встановили діагноз — струс мозку та «перелом якоїсь кістки у черепі».

22 грудня у Павла мали взяти свідчення у зв’язку з побиттям, але того дня він помер, і капітан Шевченківського РВВС брав свідчення у дружини. Учора «судмедексперти встановили діагноз — двостороння плевропневмонія. А про черепно–мозкову травму взагалі нічого немає», — заявляє дружина.

Євромайдану пропонують пройтися до Межигір’я

У «Фейсбуці» виникла ініціатива пройти пішою ходою до президентської резиденції у Межигір’ї. Учасники групи пропонують зібратися 29 грудня, в неділю, на станції метро «Героїв Дніпра» о 12.00 і піти до Нових Петрівців «постукати в двері резиденції». Учасникам акції пропонують вбратися у костюми Дідів Морозів та Снігурок і принести із собою «подарунки»: «овочі, йолки, шматочки щастя», а в разі перекриття міліцією дороги, символічно «відгородити Межигір’я як територію зла від України як території добра».

Організатори Євромайдану поки не відгукнулися на таку ініціативу.


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2_desc.inc on line 181