У Європу зі скандалом

24.12.2013
У Європу зі скандалом

Марія Яремчук підкорюватиме Європу у компанії екзотичних танцівників. (з сайта vk.com/mary_yaremchuk.)

Традиційно відбір претендента на міжнародний пісенний конкурс не минув без скандалу. Минулорічна «тиха» перемога Злати Огнєвич, певно, була винятком із правил, адже цього року звинувачення на адресу переможниці посипались наче за розкладом.

Відома дочка не менш відомого батька Назарія Марія Яремчук була фіналісткою «Голосу країни» та бронзовою призеркою «Нової хвилі», чинно посідала перше місце у списку фаворитів iще під час першого туру конкурсу. Мовляв, голос є, харизми вистачає, водночас у саркастичних зауваженнях представників шоу–бізнесу лунали і підозри у зв’язках та розкрутці за рахунок імені.

У фіналі національного відбору, 21 грудня Марія виконала пісню власного авторства Tick–Tock, а на сцені її супроводжувало тріо темношкірих танцівників. Танець ще удосконалюватиметься, його постановником став суддя шоу «Танцюють всі» Франциско Гомес. Сама Яремчук постала у відвертій сукні та з дещо важким макіяжем, так що уся юність співачки дещо зникла. Втім журі одноголосно віддало їй 12 балів, а глядацькі голоси втілилися в цифру 3478 смс.

Така цифра одразу викликала подив: найближчі до перемоги, окрім Марії, не набрали і півсотні. Так, на другому місці опинилась Вікторія Петрик iз піснею Love is Lord. Колись срібна призерка дитячого Євробачення, а тепер претендент на «дорослу лігу» в результаті набрала 476 голосів від глядачів та 10 балів від журі. Третє місце посів Володимир Ткаченко з баладою «Бути там, де ти» — 368 голосів та 11 балів.

Продюсер та батько Вікторії, Ігор Петрик, розповідає, що від самого старту голосування йому почали надходити дзвінки від друзів та прихильників Віки, мовляв, смс шлемо, гроші з рахунку зняті, а підтвердження, що голос зарахований, немає. «Якщо доведуть, що голоси накручувалися, ми, як і інші колеги, будемо брати участь у повторному голосуванні», — запевняє Ігор. І додає: «Нам зараз пишуть на пошту і пропонують брати участь від Росії та Білорусі».

Олена Мозгова, продюсер Ткаченка, також не змовчала. На власній сторінці у соціальній мережі написала: «Наші юристи та IT–спеціалісти готують документи, які покажуть і доведуть «схему» «чесного» голосування. Деякі друзі мене питають, навіщо тобі це треба, все одно нічого не доведеш. Справедливість є, але за неї треба боротися — це раз! Друге — якщо відпустити цю ситуацію, то наступного року знову з’являться «таланти» які, судячи з усього, настільки не впевнені у своїх силах і наявності у себе того самого таланту, що пускають у хід нечесні технології».

Сама переможниця у своїх силах не сумнівається і зізнається, що жене з голови всі погані думки. Водночас про те, хто спонсоруватиме її одіссею у данський Копенгаген (там відбудеться Євробачення–2014), Марія не зізнається. Однак уже зараз представниці від України може забракнути прихильників, а все через подію, що мала місце рік тому одразу після конкурсу «Нової хвилі». Тоді уродженка Чернівців виказала свою підтримку Партії регіонів і мала особисту зустріч iз Миколою Азаровим. Щоправда, потому співачка відкинула будь–яку причетність до політики, а про зв’язки з «регіоналами» взагалі говорити не бажає.