ЦИТАТИ ТИЖНЯ

29.11.2013

Віктор Янукович, Президент України — про те, чому він загальмував підписання асоціації з ЄС:

— Я хочу, щоб в нашій великій українській родині був мир і спокій. Як батько не може залишити сім’ю без хліба, так і я не маю права залишити людей напризволяще з тими проблемами, які можуть виникнути, якщо під тиском, який ми відчуваємо, зупиниться виробництво, і мільйони громадян будуть викинуті на вулиці. Тому мені доводиться вдаватися до непростих рішень. Тому я іноді ризикую бути незрозумілим.

(прес–служба Президента)

Арсеній Яценюк,
голова фракції «Батьківщина» —
про відступ Януковича
від асоціації:

— Це була дешева гра, в якій Віктор Янукович продає Україну для того, щоб купити собі місце губернатора Малоросії.

(прес–служба ВО «Батьківщина»)

Дональд Туск,
прем’єр–міністр Польщі —
про інтеграцію України та ЄС:

— Європа не купить цього процесу за готівку, бо це поза правилами ЄС. Якщо українські лідери думають, що вони проводитимуть тендер, хто дасть більшу фінансову данину, то можуть бути розчарованими, бо Європа — це інвестиція стратегічна, довготермінова... Не знаю, скільки Путін дає Януковичу, але не викликає ніякого сумніву, що тиск із боку Росії на Україну, а також на певні економічно–політичні середовища, є сильним.

(«Газета виборча»)

Мая Косьянчич,
речниця верховного представника ЄС із зовнішьої та безпекової політики Кетрін Ештон — про діалог з Україною щодо асоціації:

— Це не гра [між Європою та Росією], в якій Україна у підсумку є призом. Це партнерство між ЄС та Україною. Ми будемо й далі працювати й перебувати в конструктивному контакті одне з одним.

(УНІАН)

Лесь Подерв’янський,
український художник і письменник —
про вибір України між Європою та Росією:

— Кажуть, що є вибір: туди чи сюди. Нібито є перша причина, друга і навіть третя. Я впевнений, що ні...я ніяких причин немає, і вибору теж немає. Тому що коли у вас в одній руці морозиво, а в іншій — гівно, то ви все одно виберете морозиво.

Ви знаєте, що морозиво набагато небезпечніше: воно холодне, від нього може бути ангіна, воно солодке, від нього може бути діабет. Але це все одно морозиво, а не гівно. У нас немає вибору, ми повинні бути в Європі. Треба усвідомлювати, що Росія — абсолютно ворожа Україні країна.

(Snob.ru)