Гол, отче, гол!

27.11.2013

Молоді греко–католицькі священики Тернопільщини відомі сучасним підходом до своєї справи. Одні «правильні» дискотеки організовують, інші своєї через інтернет iз парафіянами спілкуються. А от отець Михайло Піняга з невеличкого села Присівці, що у Зборівському районі, прославився тим, що дбає не лише про душі своїх парафіян, а й про їх фізичний гарт. Будучи сам великим шанувальником спорту і любителем футболу зокрема, він свого часу заснував парафіяльну футбольну команду, якою не перестає опікуватися — і про підготовку футбольного поля та спортивний інвентар дбає, і тренування відвідує, і на змагання з хлопцями їздить. Відповідними, як повідомили «УМ» у прес–службі Тернопільсько–Зборівської архiєпархії УГКЦ, є і результати — присівецькі футболісти вже не раз завойовували першість району.

Відтак отець Михайло вирішив залучити до здорового способу життя якомога більше молодих односельців, для чого облаштував у парафіяльному будинку чималий спортивний зал. Тепер там і тренажери, і столи для більярду та тенісу, а поряд iще й кімната з комп’ютерами, бо як же без них сьогодні?

«Спорт — це абсолютно унікальний засіб для того, щоб згуртувати молодь на парафії, — каже отець Михайло. — Не раз зустрічав моїх молодих парафіян iз сигаретою в руках чи з пляшкою пива, а сільські футбольні змагання не обходилися без матюків, а інколи й бійок. Мені це все не давало спокою, тому поставив собі за мету наповнити їхнє дозвілля Богом».