Галопом — до Європи

22.11.2013

Українські автомобілісти та культурні діячі сподіваються, що Угоду таки буде підписано. І вирішили нагадати владі про європейські обіцянки, організувавши автопробіг від Києва до Вільнюса, який учора стартував з Києва. До пробігу долучилися 30 автомобілів i 5 автобусів.

Кінцевим завданням акцiї стане дводенний захід у Вільнюсі, присвячений ознайомленню європейців з українськими традиціями та культурою. «Усі заплановані події відбуватимуться на Ратушній площі у Вільнюсі. Ми хочемо якнайкраще презентувати культуру, традиції, особливості нашої держави і головне — вкотре наголосити на бажанні приєднатися до європейської родини», — розповідає «УМ» Тарас Микитенко, координатор проекту «Українське містечко у Вільнюсі». У мiстечку для литовців i гостей саміту готують масові гуляння, частування українськими стравами, читання українських творів відомими письменниками, концерт за участі гурту «Мандри» та українського скрипаля–віртуоза Василя Попадюка.

Із собою учасники автопробігу взяли і коробки з підписами громадян України на підтримку ЄС, якi збирали протягом чотирьох місяців. «Ми зібрали близько 40 тисяч підписів по всій Україні», — розповідає «УМ» прес–секретар громадської організації «Вся Україна» і організатор пробігу Ірина Заболотня.