Рятівник Котик

19.11.2013
Рятівник Котик

Начальник кіровоградської обласної міліції Костянтин Пожидаєв вручає Руслану Котику подяку та грошову премію за сміливість. (надане прес–службою УМВС України у Кіровоградській області.)

Справжній героїзм виявив житель селища Голованівськ на Кіровоградщині — 36–річний Руслан Котик. Молодий чоловік врятував від нападників тамтешню власницю сільської крамнички Ольгу Едуардівну. Самій жінці про пережитий жах згадувати важко. Розповідаючи про напад на магазин, жінка час від часу повторює: «Якби не Руслан...».

Ольга Едуардівна щиро дякує своєму рятівнику, наголошує, що саме йому завдячує своїм життям. Пригадує, що була шоста година вечора, коли до магазину зайшла жінка з молодиком. В обох обличчя були закриті одягом, і це продавщицю насторожило. До того ж у приміщенні торговельного закладу на той момент не було жодного покупця, і від цього на душі стало ще моторошніше.

Передчуття пані Ольги були небезпідставними, розповідають «УМ» у прес–службі кіровоградської обласної міліції, бо не встигла жінка й поворухнутися, як парубок перестрибнув через прилавок та накинувся на неї з кулаками. Через хворі ноги вона не змогла довго опиратися зловмиснику, а коли опинилася на підлозі, кривдник почав безжально її душити. Далі вхопив iз прилавка ножа і приставив до її горла.

У ту саму хвилину до магазину зайшов Руслан Котик, працівник місцевого сільгосппідприємства. «Спочатку я не зрозумів, що відбувається, — пригадує Руслан. — Побачив, що хлопець, тримаючи у руках ножа, голосно вимагає грошей та люто скидає з прилавків товар, а жінка лежить на підлозі й благає її не вбивати».

Руслан зрозумів, що від його правильної поведінки залежить доля односельчанки. Тому спокійно заговорив з нападником і умовив його відпустити жертву, відкласти ножа. І це йому вдалося. Після цього Руслан попросив потерпілу викликати телефоном наряд міліції.

Правоохоронці приїхали на місце пригоди буквально за мить. Нападниками з великої дороги виявилися 39–річна мати та її 17–річний син, безробітні жителі Одещини, які приїздили в гості до родичів, а заодно вирішили розжитися грошима. Їх затримали і доправили до Голованівського райвідділу міліції. Під час огляду в кишені юнака було виявлено триста гривень, які він устиг витягнути з каси.

Тепер проти сімейки відкрито кримінальне прова­дження за ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу (розбій), за що їм «світить» від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

«Ми запросили Руслана Леонтійовича на засідання колегії управління, щоб подякувати за сміливість та затримання підозрюваних. Така небайдужість повинна стати прикладом для інших», — зазначає начальник обласної міліції Кіровоградщини Костянтин Пожидаєв.

  • І нема на то РАДИ

    Бурхливі політичні пристрасті розгорілися у районному центрі Карлівка, що на Полтавщині, перед обранням голови районної ради. Коаліція у складі депутатів від «Батьківщини», «Блоку Петра Порошенка» та «Свободи» висунула тоді кандидатуру Петра Світлика. >>

  • Вижити за лінією фронту

    Бійця АТО, який приїхав додому на реабілітацію після поранення в зоні бойових дій, уже з новими численними травмами голови госпіталізували до реанімації. За його життя борються лікарі у Вінницькому військово-медичному центрі. >>

  • Школа войовнича

    Батькам школярів добре відома ситуація, коли син чи дочка приходять зі школи і скаржаться на однокласників — той б’ється, той обзивається, а той і взагалі проходу не дає. >>

  • ЗалізоБЕТОНні докази

    Про тривалу відсутність мешканки Вінницького району заява в поліцію надійшла від брата зниклої лише 10 жовтня, оскільки той сам намагався знайти сестру й до останнього не вірив, що її немає серед живих. >>

  • Шукайте жінку

    Відомо, що 55-річний підприємець із Туреччини займався вантажними перевезеннями різних товарів та у справах часто відвідував Миколаїв. Саме в цьому південному місті йому влаштували справжню пастку, знаючи про його підвищену пристрасть до молоденьких дівчат. >>

  • Пані невДАЧА

    Дачники стверджують, що бачили їх за цим заняттям і навіть знають в обличчя. Правоохоронці ж у листах повідомляють, що ведуть слідчо-розшукові дії. Ця історія майже анекдотична. І з неї можна було б посміятися, якби все не було так сумно. >>