Війна України з Україною

Війна України з Україною

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У 1928 році в моєму рідному Харкові вийшла невеличка книжечка під назвою «Бюлетень Авангарду». І в ній Валер’ян Поліщук подав полемічний шкіц «Семенко на катафалкові». Він розпочинається так: «Коли футуристові перебільшить 35 літ — йому чорний хрест, кришка. Колишній лідер колишнього футуризму — небіжчик Михайль Семенко в наш час, як телячий хвіст на виставці електротехніки.

Письменницею її зробило нещасливе дитинство

Письменницею її зробило нещасливе дитинство

Позавчора у своєму будинку в Лондоні пішла з життя британська письменниця, авторка фанта­стичних оповідань Доріс Лессінг. Їй було 94 роки. Лессінг — лауреатка багатьох літературних премій, найпочесніша з яких — Нобелівська.

Монолог Франкенштейна

Монолог Франкенштейна

Класичний твір, який вважають стартом навчально–фантастичної літератури, свого часу, в 1818 році, приніс неабияку славу скромній молодій дружині поета–романтика Персі Шеллі — Мері. Два століття потому ім’я нерозважливого амбіційного вченого, що створив нову людину, стало загальною назвою, однак... для чудовиська.

Дива не вистачило

Дива не вистачило

16 листопада Національна опера України показала першу в цьому сезоні оперну прем’єру. Відповідальна місія була покладена на казкову оперу російського класика Миколи Римського–Корсакова «Казка про царя Салтана» за твором Олександра Пушкіна.

Всі статті рубрики