Гуцульщина в упаковці для молоді

Гуцульщина в упаковці для молоді

До великих екранів нарешті дістався вдосталь розрекламований ще півроку тому трилер «Тіні незабутих предків» Любомира Левицького. Молодіжний фільм з елементами жахів та домішками комедії на відміну від сучасного українського кіно, що топчеться переважно на ґанку різноманітних фестивалів, не претендує на звання високоінтелектуального, а режисер сам зізнається, що у власному творінні бачить таке собі date movie (кіно для побачення), на якому можна поїсти поп–корн, посміятися, налякатися і забути.

Сумнівний «Радник»

Сумнівний «Радник»

Учора у вітчизняний прокат вийшла стрічка «Радник», яку точно не оминуть своєю увагою кіномани зі стажем. Режисер — легендарний Рідлі Скотт. Автор сценарію — Кормак Маккартні, один із найвідоміших сучасних письменників Америки. У головних ролях — надпопулярні Майкл Фассбендер, Хав’єр Бардем, Камерон Діаз, Пенелопа Крус, Бред Пітт, топ–зірки, робочі графіки яких розписані на кілька років наперед.

Богдана Павличко: Я люблю Україну, але в сучасному руслі

Богдана Павличко: Я люблю Україну, але в сучасному руслі

Доньці літературознавця Соломії Павличко та онуці літературних класиків Дмитра Павличка і Павла Загребельного закономірно передрікали гуманітарне майбутнє. Поза тим Богдана Павличко лише одного разу спробувала піти родинною стежкою — переклала українською роман американського письменника Джека Керуака «На дорозі».

Всі статті рубрики