Оповідач без претензій

Оповідач без претензій

Шість років тому вийшла перша прозова книжка Сашка Ушкалова «БЖД» (К.: Факт, 2007). Натоді автор був відомий як поет «школи Жадана», а оскільки останній перебував на гребені популярності, читач не обділив увагою і його послідовника.

Коли вибухне тиша

Коли вибухне тиша

Нещодавно в Києві відбулася презентація випущеної у Польщі книжки віршів Ігоря Павлюка. Представники польських культурницьких інституцій в Україні говорили про цю книжку як про помітну подію у польському поетичному літературному процесі й навіть натякали на можливість висунення її на здобуття Нобелівської премії.

«Туманні» перспективи

«Туманні» перспективи

Нова порція стрічок iз королівської країни — фільми, що як ніколи пасуватимуть дощовій погоді столиці. Картини з позначкою «зроблено у Великій Британії», під егідою «Артхаус Трафік» та Британської ради в Україні, завітають одразу до кількох кінотеатрів України.

ABBA повертається?

ABBA повертається?

Культова четвірка, що була обличчям поп–сцени 70–х років, може знову повернутись на музичну арену. Інформація про це з’явилася у виданні Daily Mail. Привід задля того, аби вдягти сценічний костюм, для гурту більш ніж переконливий — наступного року Швеція святкуватиме 40–річчя перемоги на «Євробаченні».

Мотивація для критиків

Мотивація для критиків

В Україні почалася мода на мистецтво. Молодь годинами простоює у черзі в «ПінчукАртЦентр», на акції у музеях і «Мистецькому арсеналі». Попит на арт, швидше, означає бажання долучитися до моди бачити мистецтво. Та ця зацікавленість ще не визріла у розуміння творів, а тим паче у професійну арт–критику.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Шевченко у кадрі

Шевченко у кадрі

За задумом Державного агентства України з питань кіно, саме фільми мають стати найбільш пізнавальним і доступним для якнайширшого загалу методом популяризації Шевченка, допоможуть відкрити маловідомі сторінки його життя, символічний код поезії Тараса.

Всі статті рубрики