НОВИНИ ПЛЮС

12.11.2013

Візити

Робочий візит Президента Віктора Януковича до Росії відбувся, однак проходив не у Москві. Про це в коментарі «Укрінформу» повідомив голова правління Інституту української політики Кость Бондаренко з посиланням на власні джерела. «Його (Януковича) дійсно не було в Москві, але Росія — це не тільки Москва», — каже політолог. Прес–секретар президента Росії Дмитро Пєсков учора по обіді теж підтвердив факт візиту Януковича до РФ.

Річ у тім, що в суботу, 9 листопада, прес–служба Януковича повідомила про його візит до Росії для зустрічі з Путіним. Водночас російський ведучий Дмитро Кисельов у ефірі «Вєстєй нєдєлі» в неділю заявив, що Янукович «до Москви не долетів». «Містика. Але більше дивує, що Президента в Україні ніхто не шукає. Власне, у Москві теж. Ну, це нормально», — підсумував рупор Кремля.

«Якщо йдеться про таємні переговори з президентом іншої держави, то це є прямою підставою для імпічменту такого Президента (Януковича), бо тоді йдеться про державну зраду», — заявив учора лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

Відділ кадрів

Наприкінці минулого тижня Президент Віктор Янукович провів ротацію керівників двох областей. Він звільнив із посад голів Івано–Франківської та Одеської облдержадміністрацій, відповідно, Михайла Вишиванюка й Едуарда Матвійчука. По тому вони стали радниками глави держави. Новим керівником Івано–Франківської облдержадміністрації став Василь Чуднов — глава обкому Партії регіонів, а Одещину очолив «регіонал» Микола Скорик, який раніше був головою облради.

Вибори–2013

Минулої п’ятниці ЦВК зареєструвала екс–депутата ВР Юрія Гримчака, ректора університету культури Михайла Поплавського та ще 28 нових кандидатів на довиборах до парламенту 15 грудня. «Співочого ректора» Поплавського називають «прихованим кандидатом від влади» в окрузі №194 на Черкащині.