Не арешт, але війна триває

12.11.2013
Не арешт, але війна триває

Сергій Власенко із дочкою Юлії Тимошенко Євгенією. (Рейтер.)

Коротке повідомлення у «Твіттері» Арсенія Яценюка — «Генпрокуратура заарештувала Власенка» — вчора неабияк збурило політизований український інтернет. Лідерові фракції «Батьківщина», за його словами, зателефонував Олександр Турчинов, якому сам адвокат Тимошенко скинув СМС про своє «затримання». Оскільки сталося це під час засідання парламентського Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, Яценюк звернувся до присутнього там представника ГПУ з вимогою розібратися в ситуації.

І невдовзі потому виправився, процитувавши в тому–таки «Твіттері» заступника Генпрокурора Анатолія Пришка, який запевнив, що «ніхто ніяких процесуальних рішень» щодо арешту захисника Юлії Тимошенко «не приймав і приймати не збирається». Хоча в прокуратурі Власенко дійсно був — його там допитували.

Нагадаємо, на початку березня Вищий адміністративний суд позбавив головного адвоката ув’язненої екс–Прем’єр–міністра мандата депутата Верховної Ради. На тій підставі, що Власенко займався адвокатською діяльністю, хоча сумісництво нардепам заборонене. Ще тоді опозиціонери висловлювали підозри, що зроблено це навмисне, аби захисника Тимошенко будь–якої миті можна було «притиснути» чи запроторити за ґрати.

Тож стурбовані його долею представники фракції «Батьківщини» вирушили до будівлі Головного слідчого управління ГПУ, аби розібратися. Всередину їм довелося проходити з міліцією, яку викликав Геннадій Москаль, аби прорватися крізь охорону.

Як повідомила прес–служба Генпрокуратури, Власенкові було «вручено повідомлення про підозру у неодноразовому скоєнні насильницьких дій фізичного характеру». «Справедливість є, і за неї треба боротися. Не пам’ятаю, хто сказав...» — прокоментувала події у своєму «Фейсбуці» колишня дружина юриста Наталія Окунська, щодо якої, судячи з усього, Власенко нібито й скоював «насильницькі дії».

Екс–подружжя давно й затято ворогує, в тому числі й у судах. Окунська запевняє, що її «колишній» забув про дітей — свою біологічну доньку Поліну та дочку Наталії Марію, яку вдочерив.

Прагнучи розкрити всьому світові «істинне обличчя» Власенка, пані Наталя навіть проривалася в прямий ефір ток–шоу Савіка Шустера. А нещодавно зареєструвалася кандидатом у депутати на довиборах по київському округу №223, запевняючи, що її ніхто не фінансує.

Учора надвечір керівник прес–служби ГПУ Маргарита Велькова повідомила, що слідчий звернувся до Печерського райсуду з клопотанням про обрання запобіжного заходу Сергієві Власенку у ви­гляді грошової застави.