НОВИНИ ПЛЮС

07.11.2013

Протести проти Сала

ВО «Батьківщина», «Свобода» та партія «УДАР» почали збір підписів за висловлення недовіри новопризначеному голові Львівської облдержадміністрації Олегу Салу на найближчій сесії Львівської обласної ради та закликають представників інших фракцій підтримати цю ініціативу.

«31 жовтня на посаду голови Львівської ОДА призначили одіозного міліцейського генерала, проти якого було порушено кілька кримінальних справ та який був оголошений у міжнародний розшук. Перебуваючи на посаді начальника обласної міліції, у 2004 році Сало намагався перешкодити вільному волевиявленню українців. Саме за його наказом блокували автобусні колони, які рухалися на Київ, під колеса кидали шипи, міліціонери давили студентів із помаранчевими пов’язками», — зазначається у заяві трьох партій.

Опозиція звертає увагу також на те, що проти Сала бул порушено кримінальну справу за використання півмільйона гривень, виділених на ремонт будівлі облуправління міліції, для будівництва «розкішної дачі тодішнього міністра внутрішніх справ Миколи Білоконя».

«Клони» на виборах

За технологію з використанням кандидатів–«двійників» на виборах можна притягнути до кримінальної відповідальності. Про це вчора повідомив голова ЦВК Михайло Охендовський. За його словами, якщо людина, яка є однофамільцем кандидата, вже зареєстрованого ЦВК, реєструється без реального наміру вести виборчу кампанію з метою введення виборців в оману стосовно особи якогось кандидата, то правоохоронні органи можуть побачити в цьому ознаки злочину, передбаченого ст. 158 Кримінального кодексу.

При цьому Охендовський додав, що в окрузі №94 заяву про відмову від балотування вже подав один із двох Кармазіних Юріїв Анатолійович.