«Згадай роки, обпалені війною...»

31.10.2013

Про героїчне минуле рідного міста у Другій світовій війні у Черкасах вирішили згадати в оригінальний спосіб: до 70–річчя визволення обласного центру від фашистських загарбників, яке урочисто відзначатимуть 14 грудня, тут створять велике панно з фотографіями тих, хто ризикував своїм життям заради мирного майбутнього. З метою збору таких світлин міська рада оголосила про старт загальноміської акції «Згадай роки, обпалені війною...».

«Ми закликаємо всіх жителів міста та області надсилати нам відскановані фото часів війни. Це можуть бути не тільки знімки з воєнних окопів, а й фотографії ваших родичів, які пішли на війну або воювали на фронтах, святкування Дня Перемоги і повернення з війни», — розповідає «УМ» Ігор Волошин, голов­ний спеціаліст зi зв’язкiв із громадськістю департаменту освіти Черкаського міськвиконкому. Організатори заходу закликають надсилати лише ті світлини, де «чітко проглядається зображення», а ще просять додавати короткий опис про місце, рік події та хто зображений на фото.

Щодня аж до 20 листопада у самій Черкаській міській раді, у міській бібліотеці імені Лесі Українки та бібліотеці для дітей працюватимуть відповідні фотопункти, де можна відсканувати архівні знімки. Для тих же, хто мешкає в інших областях України, але має черкаське коріння та бажає долучитися до цієї патріотичної акції, родинні воєнні фото можна надсилати на електронну адресу: foto–[email protected].

Виготовлене з фотознімків панно виставлять для огляду в день святкувань просто на вулиці. А потім його перемістять до краєзнавчого музею.