Полювання на пенсiонерок?

29.10.2013

У суботу в Сумах заговорили, що в місті сталися нові вбивства і ніби лише в п’ятницю загинули три жінки різного віку. Переповідали й моторошну подробицю: вбивця нічого не брав, лише з кожної зняв золоті сережки і поклав поруч.

Перетелефоновуємо до Центру зв’язків із громадськістю обласної міліції, і його керівник Ельвіра Біганова каже: «Неправда. Жодних повідомлень про подібні вбивства не надходило». З дещо втомленої відповіді зрозуміло: наш дзвінок не перший із цього приводу.

Утім, чутки не народилися на голому місці. Минулого тижня дуже схоже були вбиті дві пенсіонерки, жінки практично однакового віку. Нападник не забирав у жертв грошей, прикрас. Обидві зазнали нападу на околицях міста.

«Першу пенсіонерку вбито поблизу дачного кооперативу, друга поступила до реанімації від під’їзду свого будинку, — розповідає Ельвіра Біганова. — Але через п’ять годин жінка померла в лікарні».

Працівники міліції поки не говорять про якусь серійність убивств. Хоча, пригадують зараз, злочини проти стареньких траплялися і влітку, але людину, яку тоді запідозрили, було затримано.

Після нападу біля під’їзду на 73–річну бабусю знайшлися свідки, які бачили підозрілого чоловіка. Завдяки цьому вдалося створити фоторобот, широко розповсюджений у місті. Після цього у міліції пролунав не один дзвінок. На всі, кажуть там, відповідно прореагували.

Окрім того, правоохоронці останні дні несуть службу в посиленому режимі. Щоденно п’ятсот членів особового складу міського та обласного управлінь, військової частини заступають на чергування. У деяких медіа несення служби військовиками перетворили на сенсацію, втім, пані Ельвіра не ставиться до цього як до ситуації надзвичайної. «Це частина внутрішніх військ, що дислокується в Сумах і постійно бере участь в охороні правопорядку», — пояснює вона.

Що ж, у страху очі великі, але в даному разі це ліпше, аніж їх заплющити. Бо поки зловмисник на волі, краще перестрахуватися. Тому патрульні, показуючи перехожим фоторобот, нагадують: не варто виходити на вулицю в темну пору доби та ще й самому.