Заявляю, що співаю

25.10.2013

Із 23 жовтня Національна телерадіокомпанія України приймає заявки охочих виступити на «Євробаченні–2014». Перші заявки вже надійшли, але від маловідомих виконавців. «Відомі співаки, зірки ніколи не подають заявки першими, — пояснили «УМ» у НТКУ, — не хочуть розкривати відразу своїх карт. Це вже як традиція».

«УМ» вирішила дізнатися, хто ж усе–таки наважиться змагатися за право представляти Україну на співочому конкурсі Європи наступного року. Так, ми довідалися, що у відбірковому змаганні братимуть участь підопічні Юрія Нікітіна — гурт «НеАнгели». У продюсерському центрі «Мамамьюзік» мене­джер проекту Марія Кирилюк підтвердила цю інформацію і сказала, що для дівчат уже написано пісню. Позмагатися вирішила і минулорічна учасниця відбору Марія Яремчук, дочка відомого співака Назарія Яремчука. Минулого року Марія була у фаворитках конкурсу, проте її обійшла сильноголоса Злата Огнєвич. У прес–службі співачки не поспішають поширювати цю інформацію, проте натякнули «УМ», що в Марії є плани щодо конкурсу. А от іще одна минулорічна учасниця відбору — Аліна Гросу, яка спершу хотіла виступати на «Євробаченні» від Росії, заявила «УМ», що не братиме участі у цьогорічному відборі. Мовляв, їй «зараз не до цього», вона будує акторську кар’єру. Також є інформація, що спробувати перемогти у національному відбірковому конкурсі бажають Володимир Ткаченко, Стас Шурінс, Тетяна Ширко, гурт «Время и стекло», «Нікіта».

Щодо участі поп–діви української естради Ірини Білик, то в її прес–службі вчора переконували «УМ»: Ірини серед претендентів не буде. Хоча на початку вересня з’явилася інформація, що Білик братиме участь у відборі.

Заявки охочі можуть подати не пізніше 6 грудня. Уже 7 грудня відбудеться попередній тур, результатом якого стане відбір двадцятки найкращих. Переможеця оголосять 21 грудня, за результатами змішаного голосування (журі та глядачів). Основні вимоги конкурсу — представити пісню тривалістю не більше трьох хвилин будь–якою мовою і щоб під час виконання на сцені не перебувало більше шести осіб.

Нагадаємо, що «Євробачення–2014» пройде у Данії.