НОВИНИ ПЛЮС

23.10.2013

Колишні «нашоукраїнці» творять партію «Праві»

У Києві вчора відбулася презентація нового політичного проекту — «Праві». До ініціативної групи з його створення увійшли колишні «нашоукраїнці»: екс–міністр закордонних справ Володимир Огризко, депутат Верховної Ради V–VI скликань Володимир В’язівський, екс–заступник голови Нацбанку Олександр Савченко, Андрій Ніцой, Василь Зеленчук тощо. Ініціатори об’єднання заявили, що мають намір створити партію, яка стане опорою середньому класу і відрізнятиметься від лідерських проектів, оскільки будуватиметься знизу догори. Лідера планують обрати згодом шляхом «праймеріз».

«Праві» визначають своїм завданням перетворення України на парламентсько–президентську республіку, проведення люстрації суддів і прокурорів, скорочення кількості співробітників МВС, ліквідацію ДАІ тощо. Нова політична сила сповідуватиме україноцентризм, неоконсерватизм і принцип вільної ринкової економіки. Також «Праві» обіцяють висунути свого кандидата на президентських виборах–2015.

Екс–нардепа залишили під арештом в Угорщині

Будапештський суд ухвалив рішення про екстрадиційний арешт колишнього депутата Верховної Ради Олександра Шепелєва та його дружини Галини до 10 січня. Як повiдомляє «Укрінформ», це рішення поки не набуло юридичної сили, оскільки підозрювані його оскаржили. Екстрадиційний арешт може тривати до двох років, поки не буде ухвалено остаточне рішення у справі з приводу надання статусу біженця.

В Україні проти Шепелєва порушено кримінальну справу за підозрою в причетності до розкрадання коштів «Родовід–банку» на суму понад 220 млн. грн. та коштів НБУ на суму 315 млн. грн. у 2009 року.

Тиск на «свободівця» в Києві

Кандидат у народні депутати по 223–му округу (Київ), «свободівець» Юрій Левченко підозрює, що його хочуть зняти з виборів за допомогою кримінального провадження. Учора зранку Левченка викликали для надання свідчень у міліцію щодо факту перешкоджання забудовникам на вулиці Жилянській.