Підтримка по–сусідськи

22.10.2013

Напередодні Вільнюського саміту підтримати євроінтеграційні прагнення України до Києва з триденним візитом приїхав президент Чехії Мілош Земан. Під час переговорів віч–на–віч вони з українським колегою Віктором Януковичем обговорили питання політичної та економічної співпраці, в тому числі й розвиток програми Євросоюз «Східне партнерство» та долю Юлії Тимошенко.

«Я хотів би підкреслити, що Чеська Республіка підтримує не лише прагнення вашої держави підписати Угоду про асоціацію з ЄС, а й усі напрями зовнішньої політики України – наприклад, її прагнення стати членом Ради Безпеки ООН», – наголосив пан Земан по завершенні переговорів і підписання в присутності президентів низки двосторонніх документів про співпрацю в податковій, військово–технічній та міграційній сферах. Він також зауважив, що Чехія прагне лібералізувати візовий режим з Україною, «оскільки це сприятиме пожвавленню взаємної співпраці двох країн».

Президент України подякував гостю за підтримку, яку Чехія висловлює Україні, і зазначив, що цей візит є свідченням виходу взаємодії між нашими державами на новий рівень.

Обидва глави держав також відзначили зацікавленість у співпраці між українськими та чеськими підприємцями і пообіцяли всіляко сприяти її поглибленню.