НОВИНИ ПЛЮС

16.10.2013

Янукович в Естонії — про ЄС

Президент України вчора з державним візитом відвідав Естонію. Зокрема, Віктор Янукович провів зустрічі з естонським колегою Тоомасом Хендріком Ільвесом, прем’єр–міністром Андрусом Ансіпом та спікером парламенту Ене Ергма, під час яких сторони обговорили широке коло питань розвитку дво­сторонніх відносин, передусім у політичній та економічній сферах, і євроінтеграції України. Як наголосив глава Української держави, підписання Угоди про асоціацію з ЄС є ключовим завданням для України і «відповідає інтересам як України, так і країн–членів Євросоюзу». Янукович також наголосив, що Україна «послідовно продовжує реалізацію необхідних реформ» і «прогрес у цьому процесі свідчить про відданість нашої держави політичній асоціації та економічній інтеграції з ЄС». Президент Естонії запевнив, що Таллінн підтримує підписання Україною угоди про асоціацію з Євросоюзом і не сприймає тиску третіх країн на нашу та інші сусідні держави.

У ході візиту Президента до Таллінна було також підписано протокол про наміри між Міністерством інфраструктури України та міністерством економіки і комунікацій Естонської Республіки щодо співробітництва у сфері розвитку транспортного коридору між Балтійським та Чорним морями.

Азаров подарував Калузі мощі святого Кукші з Лаври

Прем’єр–міністр Микола Азаров учора в Калузi віч–на–віч зустрівся з главою уряду Росії Дмитром Медведєвим, після чого вони удвох узяли участь у засіданні Комітету з питань економічного співробітництва українсько–російської міждержавної комісії.

Як повідомляє сайт Кабміну, Азаров передав митрополиту Калузькому Клименту мощі святого преподобного великомученика Кукші, які досі були у Києво–Печерській лаврі. «Це символічний жест, який свідчить про те, що розірвати наше духовне єднання неможливо», — заявив глава уряду.

Відповідальність за спалення прапорів на Покрову

Столична міліція склала адміністративні протоколи стосовно прихильників ВО «Свобода» та КПУ за спалювання прапорів один одного під час масових заходів iз нагоди Покрови та річниці створення УПА. Як повідомили у відділі зв’язків із громадськістю ГУ МВС України в м. Києві, протоколи складено за ст. 185 — порушення правил проведення масових заходів. Комуністи спалили червоний прапор удень, а націоналісти, зокрема радикали під прапорами з кельтським хрестом, розклали вогнище із численних стягів Компартії та «Регіонів» ввечері, вже після концерту на Михайлівській площі. Наразі матеріали передано до суду для прийняття рішення.

Княжицький організовує новий телеканал

Народний депутат від «Батьківшини» Микола Княжицький створює новий інформаційний канал «Новини TV». За словами нардепа, у черговий медіа–бізнес він вкладає власні кошти. Як повідомив Княжицький виданню «Телекритика», засновниками ТОВ «Новини ТВ» є його дружина Лариса Княжицька (99% компанії) та екс–головний редактор тижневика «Коментарі» Вадим Денисенко (1%), який буде головним редактором телеканалу.