Історичні детективи від військового кореспондента

Історичні детективи від військового кореспондента

Артуро Перес–Реверте прийшов до нашого читача десять років тому завдяки російським видавцям. А оскільки почали перекладати з пізніших і, як вважають, кращих творів письменника — серії історичних романів про капітана Алатрісте — то рецензенти утвердили за письменником славу «сучасного іспанського Дюма».

Моторошні історії для... дітей

Моторошні історії для... дітей

Незвичайного в нашому житті начебто досить. Але тим, кому бракує морозу по шкірі у поєднанні з містикою та чарами, — припаде до душі нова книжка письменника Олександра Гавроша «Дідо–Всевідо» (Л.: Видавництво Старого Лева).

Ведмежа справа

Ведмежа справа

Стрічка так і називається — «Урсус». З латинської «урсус» — «бурий ведмідь», отож події розгортатимуться навколо лісового велетня, що мандрує світом у компанії друзів–людей.

Безпритульний Пінзель?

Безпритульний Пінзель?

Його роботи вразили Лувр. Але не... Львів, де в єдиному у світі Музеї Пінзеля досі протікає дах. Музей розташовано у церкві Непорочного зачаття (львів’яни називають її костелом кларисок), що на площі Митній. Львівські владці не раз гучно обіцяли відремонтувати приміщення. Минув майже рік після тріумфу Пінзеля у Луврі, а дах костелу і досі не залатали.

Всі статті рубрики