НОВИНИ ПЛЮС

10.10.2013

За звільнення Тимошенко — лише опозиційні нардепи

Опозиція зібрала понад 170 підписів народних депутатів під зверненням до Президента Віктора Януковича на підтримку клопотання місії Європарламенту про звільнення Юлії Тимошенко. Про це заявив глава фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк. «Я очікую на те, що Янукович прийме це відповідальне рішення. Думаю, що це буде ще один крок, який дасть Президенту, відповідно до положення про порядок помилування, підписати цей указ, а після цього — підписати Угоду [про асоціацію з ЄС] у Вільнюсі, яку очікує вся Україна», — сказав Арсеній Яценюк.

Помер один із головних політтехнологів Банкової

Позавчора у віці 52 років помер Юрій Левенець, який був одним із головних політтехнологів влади в особі Леоніда Кучми та його наступника Віктора Януковича, починаючи з 1999 року. У 1998—2002 роках він був консультантом «директора парламенту» Олександра Волкова, на виборах Президента–1999 працював політтехнологом «тіньового» штабу Кучми, надалі влаштовував всеукраїнський референдум в інтересах Президента (результати якого не вдалося імплементувати в життя), а з 2004–го працював у штабах Віктора Януковича. За деякими даними, в останні роки він зблизився із главою АП Сергієм Льовочкіним.

Доктором політичних наук Левенець із 2006 року очолював Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. Кураса НАНУ, із 2009–го був академіком НАНУ.