Консервативний популізм

Консервативний популізм

Лідер норвезької Консервативної партії Ерна Солберг створить уряд меншості з популістською Партією прогресу. Таке рішення було ухвалено після провалу тритижневих переговорів з іншими потенційними кандидатами на коаліційних партнерів — християнськими демократами та лібералами.

Безхатьків позбавили «спалень»

Безхатьків позбавили «спалень»

Будапешт — одне з найкрасивіших міст не лише в Європі, а й, мабуть, в усьому світі. Можливо, саме на тлі розкішних пам’яток архітектури, величних бульварів та романтичних мостів через Дунай більшості іноземних туристів, які вперше приїздять до столиці Угорщини, особливо впадає в око ще одна особливість Будапешта — вражаюче велика кількість бомжів.

Хау ду ю спік інгліш?

Хау ду ю спік інгліш?

Англійська мова є найпоширенішою в Євросоюзі — в сенсі її вивчення та володіння як іноземною. Як повідомляє сайт «Смак подорожника», такі дані наведено в останньому звіті Євростату. Відповідне дослідження статистична організація Єврокомісії, як і щороку, оприлюднила з нагоди Європейського дня мов (його відзначають 26 вересня).

Пророк не у своїй Вітчизні

Пророк не у своїй Вітчизні

Білоруський правозахисник Олесь Беляцький, який нині відбуває тюремне ув’язнення, став першим лауреатом премії імені Вацлава Гавела, яку присуджують за захист прав людини. Цю відзнаку заснувала Парламентська Асамблея Ради Європи у співпраці з Бібліотекою Гавела та білоруським фондом «Хартія–77».

Не тіште самолюбство диктатора

Не тіште самолюбство диктатора

Російська опозиція закликає європейських політиків бойкотувати зимові Олімпійські ігри в Сочі. Про це в інтерв’ю німецькому виданню Die Welt заявив колишній прем’єр–міністр Російської Федерації, а нині — співголова партії «РПР–ПАРНАС» Михайло Касьянов.

Паралізована Америка

Паралізована Америка

Конгрес Сполучених Штатів не спромігся ухвалити бюджет до опівночі 30 вересня (7–ї години ранку вчорашнього дня за київським часом), як того вимагає Конституція. З 1 жовтня почався новий фінансовий рік. І якщо Україні, скажімо, не звикати жити без держбюджету і місяць, і два, й навіть півроку, то для державних установ США розмірене функціонування без кошторису витрат і доходів немислиме.

Всі статті рубрики