НОВИНИ ПЛЮС

02.10.2013

Київрада таки засідатиме

Окружний адмінсуд Києва відмовився визнати недійсним розпорядження секретаря Київради Галини Гереги про проведення 2 жовтня пленарного засідання Київської міськради. Про це повідомила прес–служба партії «УДАР». Саме партія Кличка намагалася через суд довести нелегітимність засідання міськради, повноваження якої закінчилися 2 червня. Опозиція і громадські активісти готові знову стати на заваді проведенню сесії.

Пікет проти Януковича

Близько 50 прихильників ВО «Свобода» вчора провели під будівлею Львівської облдержадміністрації пікет проти політики Віктора Януковича. Зустрічаючи Президента під час його візиту на Львівщину, націоналісти тримали транспаранти «Львів не гетто — галичанам нормальні дороги», «Львів проти сланцевого газу», «Ні казначейській сваволі» та ін., скандували гасла: «ОУН–УПА — державне визнання», «Зека — геть».

Новий глава Миколаєва

Секретарем Миколаївської міськради, виконуючим обов’язки мера міста обрано Юрія Гранатурова. За його кандидатуру вчора проголосували 74 депутати міськради (потрібно принаймні 46 голосів). Нагадаємо, у березні помер мер Володимир Чайка, який переніс інфаркт, а у вересні — в. о. мера Володимир Коренюгін.

Вирок меру Гайсина

Гайсинський райсуд Вінницької області засудив мера міста Анатолія Гука до семи років позбавлення волі з конфіскацією майна і позбавленням права обіймати керівні посади протягом трьох років. Суд визнав Гука винним у розтраті 866,696 тис. грн. із міського бюджету та службовій підробці. Водночас у «Батьківщині» заявили, що справа проти Гука сфальшована і єдина провина мера є в тому, що він належить до опозиційної політичної сили.

Дефіцит держбюджету–2013

З початку року дефіцит держбюджету сягнув 34,75 млрд. грн., що в 2,1 раза перевищує показник за вісім місяців 2012 року. Про це повідомляє прес–служба Мінфіну.